Det var på Ica Maxi i Åsane at Sigvard og Sonja Sundsbak tok seg av lørdagshandelen i ettermiddag.

— Jeg reagerte ikke på noen mens jeg var i butikken, men når vi kom hjem syns min kone at det var fryktelig dyre dadler, sier Sigvard Sundsbak til bt.no.

Datteren deres foreslo at de skulle veie dadlene og kjøkkenvekten ble hentet frem.

60 grams forskjell

— På kasselappen står det at dadlene veier 200 gram, men på vår vekt veier de ikke mer enn 136 gram. Dette syns vi var merkelig, sier han.

Det var da familien bestemte seg for å veie alle produktene som hadde vært på vekten, i kassen.

— Dadler, pærer, druer og en sitron ble veid og alle varene viste seg å veie 60 gram mindre enn det handlelappen viser, sier Sundsbak.

Flere produkter med gitt vekt ble testet på vekten, blant annet en kilo sukker, for å kontrollere at kjøkkenvekten var korrekt, noe den er ifølge Sundsbak.

— Alle varene er med andre ord priset opp. Det er ille at butikkene kan holde på slik. Jeg skal ikke påstå at de svindler bevisst, men det er ganske rått at den står fast på 60 gram mer enn det som er reelt, sier han.

Sundsbak bryr seg ikke om pengene.

— Det blir jo ikke store summen for vår del, men det var lange køer i kassene. For en storfamilie eller noen som har kjøpt mye frukt og grønt, vil det jo være snakk om litt kroner, sier han.

- Ingen feil hos oss

— Det skal selvfølgelig ikke være slik. Dette skal vi ta opp med den som er ansvarlig for frukt og grønt, sier kommuniksjonsrådgiver, Lise Mette Kjellbreid, ved Ica Norge.

Etter at bt.no tok kontakt med Ica Norge, ble alle vektene sjekket i butikken.

— Nå har de sjekket alle vektene. Det har kommet frem at alle vektene stemmer i butikken, sier Kjellbreid til bt.no.

FOR DYRT: På kvitteringen er alle fruktvarene blitt omtrent 60 gram tyngre enn de egentlig er.
PRIVAT