– Dette er en sak vi har jobbet med siden mai. Nå har vi pågrepet mannen som vi mener har gitt oppdraget til det som skjedde, sier politiadvokat Trond Eide ved Hordaland politidistrikt.

Det var i begynnelsen av mai at en 31-åring ifølge sin forklaring til politiet i flere timer ble mishandlet av flere maskerte menn i en leilighet i Bergen, før han ble sendt naken ut på gaten. Mannen har blant annet forklart at han ble voldtatt med en banan. Politiet mener mishandlingen var resultat av et oppgjør i et kriminelt miljø.

Fire menn er tidligere blitt fengslet for voldtekt og grov vold mot 31-åringen.

Den 35 år gamle mannen, som i dag ble varetektsfengslet for fire uker i Bergen tingrett, skal ikke ha vært leiligheten da mishandlingen fant sted. Han er imidlertid siktet for medvirkning til voldtekt og vold, fordi politiet mener han ga oppdraget til mennene som utførte mishandlingen.

35-åringen er også tidligere dømt for mishandling mot 31-åringen. Det skjedde i Møllendalsveien i 2004, da 31-åringen ble lurt med til en garasje og utsatt for grov vold, blant annet med en drill.

I dommen blir volden beskrevet som ren torpedovirksomhet, utløst av at 31-åringen hadde uoppgjort gjeld.

Politiadvokat Steinar Andersen fikk medhold i at fengslingen av 35-åringen skulle gå for lukkede dører i Bergen tingrett i dag.