• Personlig vil jeg si at jeg synes det vil være en tragedie dersom minnesmerket ikke får stå, sier Sigfrid Mohn i Bergens Forsvarsforening.

Hun er overrasket over at Leif J. Finckelsen går inn for å flytte monumentet i Veiten.

— Jeg forstår ikke hvorhen han mener monumentet skal flyttes. Teksten på steinen henviser jo til det som skjedde i dette huset, sier Sigfrid Mohn til Bergens Tidende.

Hun forteller at det var en enstemmig Bergens Forsvarsforening som med stor glød tok initiativ til minnesmerket.

— Komiteens formann var fylkesmann Håkon Randal. Vi hadde også med Lars Høgh, som selv ble pint i huset. De andre medlemmene i komiteen var Roald Mortensen, Odd Lynum, Kjell Nilsen og meg selv. Fra Forsvaret hadde vi major Andreas Dahlstø, fra Bergen Næringsråd Helge Dyrnes og fra Bergen kommune deltok kommunaldirektør for fritid og kultur, Anders Kvam, forteller Mohn.

Hun sier det er bekransing ved minnesteinen hver 8. og 17. mai, og at det er god oppslutning om disse høytidelighetene.

— Var dere kjent med det Finckelsen sier om at mange av ofrene og deres pårørende har vært imot et slikt minnesmerke?

— Jeg vil helst ikke kommentere det Finckelsen sier. Her har vi en enkelt person som er imot, og en enstemmig forening som er for, sier Mohn

Frantz Mjellem bekrefter Finckelsens opplysninger om at saken tidligere ble vurdert av to komiteer, og at han selv var med andre gang det skulle tas stilling til hvorvidt det skulle settes opp et minnesmerke over Gestapos ofre i Veiten 3.

— Min opprinnelige innstilling var at vi måtte ære de folkene som ble torturert og mistet livet der, og aldri glemme hva som var skjedd i bygningen. Men i løpet av den tiden jeg satt i komiteen, skiftet jeg mening. Når de som selv hadde opplevd grusomhetene ikke ønsket noen markering, syntes jeg det var rett å ta hensyn til dette, forteller Frantz Mjellem til Bergens Tidende.