MARTHE BERG-OLSEN

— Vi pleier å oppsøke lokal mat når vi er ute og reiser. Bergen er kjent for fisken sin, så da burde det vært flere fiskerestauranter her, mener Siv og Ingvar Fyhr fra Göteborg.

Ekteparet fant en restaurant til slutt med velsmakende torsk på menyen. 60-åringene er på en drøy ukes rundtur i Norge, og har stoppet opp midtveis i Bergen for et par dager. De to trekker frem byens interessante historie og arkitektur som trekkplastre.

Fløybanen er tatt opp og ned, og Bergen Express-toget frem og tilbake. Aller mest har de bare dinglet rundt i byen og drukket kaffe. Som i dag på Fisketorget.

De to har både barn og barnebarn. Deres barn velger ikke Bergen som reisemål, men tar heller med seg ungene og telt på biltur i Tyskland og Frankrike.

— Det finnes ikke mye for barn her. De liker jo fornøyelsesparker og basseng og slikt. Men det ser ut til at de trives likevel, sier Siv.

Akvariet vs. Sea World

Robert og Melanie Bizzell og barna, Cady og Emery studerer pingvinene på Akvariet. Familien er bosatt i Pensacola, Florida, og har blant annet enorme temaparker som Disney World, Epcot-senteret og Sea World i nabolaget.

Foreldrene innrømmer at det er befriende å slippe unna parkene, og nyter den nye atmosfæren, - en atmosfære de sammenligner med eksentriske New Orleans.

— Akvariet kan nok ikke sidestilles med Seaworld, men barna synes det er gøy! sier pappa, Robert.

Bergen er bedre og større enn de hadde forventet. De er ikke vant med fjell, fjord og grønne skoger, og nyter tilværelsen på et lite bed-and-breakfast på Nygårdshøyden.

Familien er skjønt enige i at Bryggen er bedre i levende live enn i miniatyr på den norske paviljongen i Epcot-senteret.

PÅ AKVARIET: Emery (3) og Cady (9).
GIDSKE STARK