mitt bergen

Navn: Ingunn Borgen Hansen

Alder: 54 år

Yrke: Senterdirektør, Bergen Storsenter

Bor: Tertnes i Åsane

Hvor er du født? — Andenes i Vesterålen.

Når flyttet du til Bergen - og hvorfor? - I 1966. Andenes har militærforlegning. Som ung jente var det naturlig å forelske seg i en av de kjekke soldatene. Jeg falt for ham som senere ble mannen min - Jan fra Bergen.

Hvordan trives du i Bergen? - Kjempebra. Jeg er vel mer bergensk enn bergensere flest, i hvert fall av overbevisning. Bergen er en fantastisk by.

Hva er spesielt ved Bergen? - Byen minner meg om Nord-Norge, både klimatisk (ja, faktisk) og i lynne. Jeg følte meg hjemme straks jeg kom hit.

Hvor går søndagsturen? - Til hytten vår «Lykkeboden» på Holsnøy.

Favorittutested? - Gikk mye på Kjøttbørsen, men den eksisterer jo ikke lenger. Har vært en del på Soho, og blitt gledelig overrasket.

Hvor handler du klær? - I Bergen Storsenter, selvfølgelig.

Hvem lager de beste skillingsbollene? - Baker Brun og Solbrød.

Har du en bergensk favorittrett? - Svigermors julemiddag: Røkt lammelår tilberedt som pinnekjøtt, med kålrabistappe, gulrøtter og kokte poteter til. Virkelig nydelig!

Hvor er du medlem? - I Bergen Næringsråd, Bergen Reiselivslag, Sentrumsforeningen, Nord-Norge Foreningen, Kreftforeningen og Arbeiderpartiet.

Hva ville du vist en turist? - Ingvald Rognaldsens vesle snopebutikk og alle vognene i det private, lille museet i reperbanen på Fjøsanger. Så ville jeg tatt dem med på Fløyen. Og til Bergen Storsenter - turister handler jo!

Hva ville du ikke vist en turist? - Alt i Bergen er like vakkert, så det vet jeg rett og slett ikke.

Hva savner du mest i Bergen? - Midnattssolen og de lyse, romantiske sommernettene. Og moltemyrene.

I paraplystativet? - En liten, svart og knalldyr paraply kjøpt hos Harrod's i London, pluss en mengde kjempestore reklameparaplyer.

Det mest romantiske stedet? - Beklager, men det blir nok litt utenfor byen, nærmere bestemt «Grilliken» - vår nye terrasse ute på hytten. Uten innsyn!

Ditt første kyss? - Mitt første kyss i Bergen fikk jeg den dagen jeg kom hit i 1966. På Hurtigrutekaien sto nemlig Jan og ventet på meg i ny dress. Han var så skjønn! Vi gikk nærmest i kø oppover mot Paradis, der jeg skulle bo. Jeg tenkte at så mange folk hadde jeg aldri sett på en gang før - sånn er det altså å bo i en stor by. Lite visste jeg at det nettopp hadde vært kamp på Stadion!

Når tok du Beffen sist? - I sommer. Tok den bare for å ta den - begge veier. Beffen er nå egentlig litt romantisk, den og.

Bergensk favorittrubadur? - Jan Eggum. Så ham i samspill med Stig Holmås - en stor bergensopplevelse!

Hva synes du om buekorps? - Jeg liker de flotte buekorpsene veldig godt. Men kranglingen om hvorvidt jentene skulle få delta på Buekorpsenes Dag kunne jeg vært foruten. Likestillingen burde være kommet lenger enn som så.

Din favorittbergenser? - Jan Herwitz.

Din bergenske 17. mai? - Gjør i stand til stor lunsj på senterkontoret tidlig på dagen, før familien går ut og ser på prosesjonen. Deretter går vi tilbake til kontoret og spiser 17. mailunsj sammen med venner og gode kolleger.

Når var du på Stadion sist? - Da vi sponset en kamp i fjor en gang. Før kampen fikk vi servert middag i VIP-rommet, og i pausen kaffe og kaker. Så kampen fra «altanen». Brann tapte.

Det flotteste byfjellet? - Fløyen, med de nye vognene og den koselige restauranten på toppen.

Ordfører for en dag? - Hadde jeg fått frie økonomiske tøyler, ville jeg pusset opp alle skolene og gitt de eldre serviceboliger og ellers hva de måtte trenge.

En god dag i Bergen? - Er en dag med barnebarna Anna, Helene, Lasse, Julie og Maria. Vi leker, handler, spiser pizza, går på kino. Koser oss skikkelig sammen, barnebarna og jeg.

ANNE-GRETHE DAHL

<b>PUSTEHULL: </b>Senterleder Ingunn B. Hansen synes den vesle parken bak senteret er fin - med ærverdige Nonneseter klosterkapell fra 1200-tallet, grøntanlegg og en åpen plass med granittheller, benker og trær. <p/> FOTO: ARNE NILSEN