Her er et utvalg av innleggene på bt.no:

Kjedelig for barn og unge

Det er synd å si det — men Bergen er en kjedelig by for barn og unge om sommeren. Ikke bare for turister/ferierende barnefamilier. Vi bor midt i sentrum og har tre barn som har vært utallige ganger på Fløyen og Akvariet og til og med på den møllspiste samlingen på Naturhistorisk Museum, som nesten er en skam å tilby noen som helst!

Det er helt riktig som Hålien og andre debattanter her fremhever. Bergen trenger noen skikkelige attraksjoner som involverer og underholder hele familien. Hva med et opplevelsessenter for meteorologi og klima på Fløyen? Tropisk badeanlegg langs Store Lungegårdsvann er også en strålende idé.

Sentrumsbeboer

Barnefamiliferie i Bergen

Vannkantenten, akvariet, ablegøye, naturhistorisk museum, tur fra Ulriken til Fløyen med banen og vips så kan en barnefamilie fylle en hel uke i Bergen.

Sigfrid Alnæs

Vannland i Sentrum

Jeg er enig i at vi har noen bra alternativer for barn i Bergen, men jeg synes det er utrolig at vi ennå ikke har fått oss et Vannland i Sentrum. Bergen har under 50 godværsdager i løpet av året, og det er ingen tvil om at fine badedager med ok temperaturer er en mangelvare. I tillegg er lange fine strender nesten ikke eksisterende. Vi har et vannland; Vannkanten, men der ligger et stykke utenfor sentrum er lite og koster mye. Jeg er sikker på at et stort vannland i Sentrum hadde trukket mange flere barnefamilier på ferie til Bergen.

Øystein M

Aktivitet!

En gang var det satt opp lekeapparater på Torgallmenningen. Hva med å gjøre noe lignende permanent der eller på Festplassen? Vi bør også få bygget et aktivitetssenter, slik som Vitensenteret i Trondheim.

Lisbeth

Vi må gjøre noe

Helt enig at vi må gjøre noe slik at vi trenger fart og spenning attraksjoner. En god idé om å utvikle et stort undervanns-senter under fisketorget. Vi bør satse på det, ikke vent for lenge.

KJO

Enig med Hålien

Jeg er en bergenser bosatt i Oslo, og syntes Håliens innlegg beskriver virkeligheten meget bra. Bergen er en utrolig fin by, men den er ikke spesiell for de yngre som ikke bor her. Det er ikke altfor spennende for en 8-åring fra Bodø eller Lillehammer å besøke Bryggens souvenirbutikker, og jeg tror heller ikke den flotte bebyggelsen er egnet til å begeistre de unge.

Bergen trenger noe lignende Liseberg, Tusenfryd og Tivoli. Har i løpet av den siste tiden besøkt både Liseberg og Tusenfryd, og der var det bokstavelig talt tettpakket med begeistrede barn. Potensialet i Bergen er stort, det gjelder bare å utnytte det!

Bergenser i Oslo

Ferie?

Jeg er Bergenser men har bodd i Eng-land det siste halvannet aaret. Jeg har snakket med endel engelskmenn som har vaert paa ferie i Bergen og de er veldig fornoeyde. Det de reagerer paa er prisnivaaet hvis de oensker aa gaa ut om kvelden for aa haa et bedre maaltid paa en restaurant. Haarreisende dyrt!! De synes ogsaa at Bergen ikke er en saerlig interessant by for barnefamilier da det ikke er mye aa finne paa, f.eks aktiviteter for barna. Jeg elsker Bergen og har ofte hjemlengsel men etter aa ha reist over hele Europa maa jeg si meg enig i den kritikken jeg har hoert: Bergen er en vi-dunderlig, men kjedelig turistby!!

Poole, England