Alle spor etter Benedikte stopper natt til søndag i Bergen sentrum. Da forsvant hun fra utestedet Mojo sammen med en 38 år gammel mann. Like etter gikk de hver til sitt. Benedikte fulgte Olav Kyrres gate i retning Håkonsgaten, mens 38-åringen gikk mot Hotel Norge.

Grytidlig tirsdag morgen ble 38-åringen, som er den siste som med sikkerhet kan sies å ha sett Benedikte i live, tatt inn til avhør hos politiet. Han har forklart at Benedikte virket sønderknust og hysterisk fordi hun var blitt kastet ut av leiligheten sin i Vadmyra.

Leide et rom

38-åringen kom til Mojo rett før stengetid, og traff Benedikte da hun var på vei ut fra utestedet. Han tok kontakt fordi han så at hun var fortvilet. De eneste ordene hun klarte å si var: «Jeg er blitt kastet ut, jeg er blitt kastet ut.» Dette gjentok hun mens hun gråt. 38-åringen skal ha spurt om å hjelpe, men Benedikte ville bare gå.

38-åringen skal ha møtt henne bare én gang tidligere.

Torfinn Karlsen, faren til Benedikte, bekrefter at datteren bodde sammen med en 24-åring på en adresse i Vadmyra hvor hun leide et rom. De to skal ha kranglet om hvilket forhold de skulle ha fremover, noe som førte til at 24-åringen ba Benedikte om å flytte.

24-åringen ville ikke snakke om forholdet til Benedikte da BT ringte i går.

Ingen mistenkte

Politiet understreker at de foreløpig ikke kan knytte noen av vitnene eller de som er avhørt til Benediktes forsvinning.

38-åringen som så henne sist er kalt inn til et nytt avhør i dag.

— Han har status som vitne i saken. Han forklarer at de gikk sammen fra Mojo, men at de skiltes kort tid etterpå, sier Carl Petter Leganger, ved vold- og sedelighetsseksjonen.

Politiet har også avhørt 24-åringen Benedikte bodde sammen med i Vadmyra.

— Foreløpig har vi ingen mistenkte i saken. Slik vi ser det, er det ingenting med Benediktes bakgrunn som skulle kunne gi noen en grunn til å gjøre henne noe, sier Leganger.

Etterlyser vitner

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha sett henne.

— Vi skal ikke se bort fra at hun kan ha gått under jorden noen dager, og at hun fortsatt kan være i sentrum. Vi ber folk være observante, sier Leganger.

Politiet har gjennomgått telefonen til Benedikte, men ikke funnet noen spor. Det har heller ikke vært noen bevegelser på minibankkortet hennes.

Amundsen, Paul S.