Da været pisket opp havet, bestemte kapteinen om bord seg for å legge seg i ro i Hanstholm i Danmark. For de 900 passasjerene betydde det 15 timer ekstra på danskebåten. Hva gjør man da?

— Vi har kost oss vi, hevdet Laila og Mattevik fra Solund.

— Vi fikk nemlig julebord fra svigermor.

— Noe ekstra service som plaster på såret?

— Vi kunne gå på gratis kino, vet jeg.

Mattevik reiste sammen med Jon og Grete Midtbø.

Ikke alle var like fornøyde som julebordlaget fra Solund. Otto Tveit for eksempel, hadde organisert tur for en del venner, blant dem en del thailandske kvinner gift med nordmenn. De hadde gledet seg til turen, men fant raskt ut at de ikke var særlig sjøsterke.

En mann, som forble anonym fordi drosjen plutselig kjørte bort med ham, hevdet på sin side at det var en helt forferdelig tur. Han hadde simpelthen følt seg som en kasse fra han gikk om bord til han nå sto i drosjekø. Stikkord: Elendig service og ingen informasjon.

— Slikt som dette kan vi overhodet ikke gjøre noe med. Værgudene begir man seg ikke i slåsskamp med, repliserte informasjonsdirektør i Fjord Line, Atle Kvamme overfor BT.

LANGT JULEBORD: At Jan Henrik Mattevik egentlig skulle ha vært på jobb på hurtigbåten hjemme i Solund la ingen demper på julebordsturen.