— Jeg kan bekrefte at en person er funnet omkommet. Den omkomne ble funnet litt før klokken 13, drøyt 300 meter nedenfor der huset sto, i en sving i elveløpet, sa Nils Erik Eggen i Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no klokken 14.40.

Klokken 19 meldte Dagsrevyen at begge de savnede skal være funnet døde. Dette ble bekreftet av lensmann Atle Førde i Høyanger.

Det var mannskap fra politiet som fant den første omkomne. Den andre omkomne ble ifølge Atle Førde funnet i sjøen. Politiet vil ikke opplyse om det er den savnede mannen eller kvinnen som er funnet først.

— Det er gjort funn av en person til i dag. Denne personen er funnet i fjorden i kveld. Ingen av personene er identifisert, men det er heller ikke meldt om andre savnede personer i området, sier operasjonsleder Inge Verøy i Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

De to savnede personene er Eva Anna Christa Fleming (55 år) og Jon Lerheim (60 år).

Kystvaktskipet bidro i søket

Mannskap fra kystvaktskipet KV «Andenes» bidro i søket i dag.

— Politiet sendte en anmodning om bistand til Forsvaret og ba om assistanse på land, opplyser skipssjef Vidar Henriksen ved kystvaktskipet.

To dykkere fra skipet deltok også i søket.

Politiet trodde ikke letemannskapene kunne finne de to savnede i live.

- Forferdelig at hun er savnet

Kolleger og pårørende av de savnede ble i dag holdt orientert om søket.

— Hun er en veldig god kollega. Det er forferdelig at hun er savnet, sa kvinnens arbeidsgiver til bt.no før hun ble funnet død.

Arbeidsgiveren sier kvinnens nærmeste kolleger også har tilbud om støtte fra kommunens kriseteam.

**Les også:

— Raset har fulgt elveleiet**

Forsatt rasfarlig

Geologer fra NGI har konkludert med at det er risiko for at det kan komme nye ras i området.

Ulykkesområdet regnes fortsatt som rasfarlig, og i det samme området er det gått flere mindre ras, men ikke like store og alvorlige som det som gikk over riksvei 55 på vei inn til Balestrand.

På grunn av ryddearbeidet vil det også komme rasmasser ned elven.

Etter flere dager med regnvær, er det nå mildt vær i Balestrand i Sogn og Fjordane. Temperaturen i området skal være omlag fem varmegrader.

Rune Nielsen