— Jeg synes det er helt utrolig at politiet i en pressemelding legger skylden på meg og min klient for at gutten er blitt sittende tre uker i varetekt. Det er å snu saken helt på hodet, tordner Austgulen.

Den ferierende forsvareren ble svært glad da han i går fikk meldingen om at hans klient var løslatt. Da han fikk høre politiets forklaring på hvorfor løslatelsen kom nå, ble han forbannet.

— Jeg rådet min klient til ikke å forklare seg fordi jeg opplevde at politiet hele tiden forsøkte å vikle ham inn i et nett - selv på helt enkle ting ý som ikke hadde noe med drapet å gjøre. Slik forsøkte de å bygge opp en sak mot 16-åringen. Jeg følte at det var riktig å stoppe i tide, sier Austgulen.

Han minner om at det bare er få dager siden påtalemyndigheten gikk i retten og ba om forlenget isolasjon av den siktede 16-åringen.

— At de nå er blitt så hensynsfulle er gledelig, sier Austgulen sarkastisk.

Han tror gårsdagens løslatelse kan forklares med at politiet ikke lenger ser på 16-åringen som drapsmannen.

— De har ikke bevis mot min klient. Det tar de nå konsekvensen av, sier Austgulen. I går var han i kontakt både med 16-åringen og hans familie.

— Det er på tide at det er over, var 16-åringens umiddelbare kommentar.

— Nå trenger de tid til å hvile. Om noen dager vil vi sette oss ned og vurdere hva som videre skal skje. Krav om erstatning er selvsagt noe som blir et aktuelt tema, sier Austgulen.