— Mange voksne har kommet dårlig ut etter å ha prøvd seg på børsen. Det er bare positivt at unge får anledning til å teste sin nysgjerrighet ved hjelp av et slikt aksjespill, sier fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet.

Han kjenner ikke til Skandiabankens aksjespill, men minner om at det før tusenårsskiftet var nettmeglere som introduserte såkalte investeringsspill, der det ble brukt virtuelle penger i en form for demo.

— Det er ikke overraskende at unge synes det er spennende å spille aksjespill. Her handler det om å tjene penger kjapt, samtidig som det avsløres hvor vanskelig det egentlig er.

Jensen har ikke betenkeligheter med at unge får en innføring i hvordan det er å handle aksjer på børsen, og drar følgende parallell:

— Man lar ikke være å undervise i seksualopplysning på skolen i den tro at elevene blir promiskuøse (fullstendig seksuelt løsslupne, red.anm.) i forhold til denne typen lek eller trening.

— Hva med pengepremiene?

— Jeg ser ikke på det som noe stort problem. Det er vel omtrent på linje med toppgevinsten i lotteriene til mange idrettslag rundt omkring, sier Jensen.