• Salget av Rådhuskvartalet bør stoppes umiddelbart. Det er faktisk langt bedre at kommunen gir bort bygningene til noen som virkelig har gode planer for kvartalet.

Det sier Høyres fraksjonsleder for kultur, Henning Warloe, til Bergens Tidende.

— Jeg vil anmode byrådet om å utsette saken til det er blitt gjort en skikkelig gjennomgang av hva Rådhuskvartalet kan brukes til. Slik saken står nå, er det rett og slett pinlig både for kulturbyen Bergen og for Bergen kommune. Det er det reneste sprøyt at Rådhuskvartalet må selges til høystbydende fordi Bergen kommune trenger penger til ny brannstasjon. Det er ikke investeringsmidler som er kommunens største problem. Det kommunen får for Rådhuskvartalet er minimalt i forhold til de skadevirkningene denne saken kan gi byen. Fortsetter man dette salgstøvet, oppnår man ingenting annet enn gode revynumre om idiotisk politikk, sier Henning Warloe.

— Dessverre er det blitt slik at hvis du virkelig vil at noe skal forfalle, er det bare å la Bergen kommune eie det. Kommunen bør nå begynne på nytt igjen i denne saken. Avklare om interessenter er i stand til å forvalte Rådhuskvartalet bedre enn kommunen selv, eller finne frem til private som virkelig har gode ideer, og eventuelt leie ut bygningsmassen til dem. Eller rett og slett selge for en krone eller noe sånt, og la seriøse interessenter få bruke kapital på å sette ut i livet prosjekter som tar vare på det viktige kvartalet, sier Bergen Høyres kulturpolitiske talsmann.

Warloe er fortvilet over det som er kommet frem i avisene om budgivernes planer.

— Folk flest i Bergen ler av det som er skjedd. Det er blitt en ulykkelig sak.

— Har du et forslag selv til hva Rådhuskvartalet bør brukes til?

— Egentlig ikke. Det er det jeg vil ha utredet. Men det er jo ingen tvil om at Bergen mangler attraksjoner for barn og barnefamilier. Noe i den retning kunne jo være et alternativ, sier Warloe til Bergens Tidende.

Byrådsavdeling for service, utvikling og tekniske tjenester skal i disse dager ha samtaler med budgiverne, og da først og fremst mannen bak det høyeste budet på 30 millioner kroner, Binh Thanh Tran. Planen er å diskutere seg frem til en løsning som både Tran og kommunen er fornøyd med. Endelig avgjørelse er ventet like før jul.