— Nyheten om at fylkeskommunen vil bygge ny videregående skole i sentrum, kommer som bestilt, sier Aps Ruth Grung (bildet).

BT meldte i går at fylkesrådmann Paul M. Nilsen vil slå sammen Bergen Handelsgym og Tanks videregående i et nytt skolebygg i sentrum. Nybygget kan stå ferdig i 2010.

Tomten er klar

Ap tar nå til orde for å samlokalisere den nye storskolen med et 50-metersbasseng på Nygårdstangen - på nøyaktig samme tomten som var tiltenkt det kombinerte badelandet og 50-metersbassenget.

For tiden pågår en rettssak om det havarerte bassengsamarbeidet (se egen sak).

Bystyret har senere vedtatt å flytte 50-metersbassenget til Kronstad, der det skal samlokaliseres med det nye bygget for Høgskolen i Bergen. Men siste ord om bassenget er ikke sagt. I juni er bystyret lovet nye regnestykker for Kronstad-alternativet.

Ruth Grung avviser at toget er gått for å returnere til Nygårdstangen.

— Vi vet ennå ikke hva bassenget på Kronstad vil koste oss. Eneste argumentet for å flytte det dit var økonomi. På Kronstad bidrar høyskolen med 50 millioner kroner til bassenget. Men pengemangelen kan være løst når fylkeskommunen kommer inn, sier hun.

- Må utnytte strandlinjen

Grung ser for seg et anlegg på Nygårdstangen som hele byen vil ha glede av. I tillegg til en ny videregående skole med idrettslinje ønsker hun seg et utendørs aktivitetsområde for ungdom og et svømmeanlegg mot vannkanten. Grung vil også ta sirkusplassen ved vannet.

— Ikke mange storbyer har en slik strandlinje midt i sentrum. Det må vi utnytte, sier Grung som har bred støtte i Ap for sitt utspill om Nygårdstangen.

Vyene fra Ap må lyde som musikk i fylkeshuset. Fylkesrådmann Paul M. Nilsen sier til BT at han har blinket ut Nygårdstangen som favoritt for den nye skolen.

Byråd for oppvekst, Hans-Carl Tveit, vil ikke uten videre avvise å se på Ap-forslaget.

— Vi skal levere en orientering til bystyret i begynnelsen av juni. Siden dette nå kommer opp, er det naturlig at vi sier noe om problemstillingen i den sammenheng, sier han.