Det er onsdag. Klokken har akkurat passert 20.00. På Slettebakken skole går Berit Irene Valdersnes (43) og Solvor Åslid (52) rundt i skolegården og passer på at alt er som det skal være. Den siste tiden har det vært en økende utvikling av hærverk og tilgrising av skolen og nærmiljøet.

— Sønnen min som går i første klasse synes det er ekkelt og han føler seg utrygg, sier Valdersnes.

Nå har skolen og foreldrene fått nok. På FAU-møtet forrige tirsdag ble det bestemt at foreldrene skulle gå natteravn etter skoletid på skolens området og i nærmiljøet.

— Rektor fortalte blant annet om elever som følte det ubehagelig og utrygt å ferdes i skolens nærmiljø på ettermiddag og kveldstid. Og det var først da vi skjønte hvor ille det var, sier Valdersnes.

Natteravnordningen ble satt i gang tirsdag og skal vare helt til sommeren.

— Vi skal gå her å observerer og kanskje prøve å få kontakt med dem som oppholder seg på skolen sitt område på kveldstid, sier Åslid.

Banket av jentegjeng

De to mødrene forteller at det for et par uker siden var folk inne på skolen og gjorde hærverk. Pc-er ble veltet. Det var skrevet på PC-skjermer. Bøker lå strødd rundt. Og det var helt såpe på gulv og melk i trappene.

— Jeg skjønner ikke hvorfor folk gjør slikt. Dette er bare hærverk, sier Åslid.

Men det stopper ikke der. Benker og bord blir ødelagt. Folk kommer seg inn åpne vinduer på baksiden av skolen. Og natt til forrige fredag var det noen som hadde brent bål i skolens ballbinge. I tillegg skal også en jente ha blitt banket opp av en jentegjeng i nærområdet.

Trygt nærmiljø

  • Jeg vil bare at det skal være trygt for ungene våre. Slik det er nå, vil vi ikke at noen av dem skal gå her etter skoletid på grunn av gjenger, sier Åslid

De to mødrene håper at barn i området igjen skal kunne føle seg trygge.

— Det er egentlig helt vanvittig at det skal være nødvendig å gå natteravn. Vi håper at det skal bli en slutt på problemet nå når de ser at det er folk her på ettermiddag og kveldstid, sier Valdersnes.