RANDI KVINGEDet sier overlege ved barneavdelingen på Ullevål sykehus, Hilde Bjørndalen. BT har tidligere skrevet at aldersdiabetes blant barn er et økende problem i Norge. Ni barn får behandling for denne sykdommen ved Ullevål sykehus.Må holde vekten-Når vi behandler barn som har aldersdiabetes er målet først og fremst å holde vekten deres stabil. Vi går ikke inn for å slanke noen, men prøver å få dem til å være mer aktive, sier hun.

Bjørndalen hevder at barna kan bli kvitt sykdommen dersom de vokser i høyden og ikke legger på seg mer. Men det er ikke lett å få barna til å endre livsstil.-Barn som er overvektige havner ofte i en ond sirkel. De har vanskelig for å eksponere seg, og opplever det vanskelig å starte med fysiske aktiviteter, sier hun.-Dersom barna ikke klarer å forandre kroppsmassesammensetningen, må de i verste fall behandles med insulininjeksjon og medikamenter, sier Bjørndalen.Påvirker dagliglivet

-Aldersdiabetes blant barn påvirker mellom annet dagliglivet med at de er uopplagte og må tisse om natten, sier Bjørndalen.Hun tror sjansen for å få senskader som hjerte— og karsykdommer og nedsatt syn, er mye større når diabetes 2 blir utviklet hos barn. -Ved aldersdiabetes følger det en rekke sykdommer som kan være svært farlige. Tidligere har hjerte- og karsykdommer vært et problem for godt voksne mennesker. Nå er dette et aktuelt tema for unge voksne. Diabetes type 2 er en sykdom som påvirker dette, sier Bjørndalen.