Det var natt til 17. september i fjor ble en 42 år gammel mann stoppet i døren på utestedet Scotsman. Han ble nektet inngang og havnet etter hvert i et basketak med tre dørvakter fra Vaktvesenet AS, tidligere Bergen Vaktvesen.

I tiltalen, står det beskrevet hvordan de skal ha presset 42-åringen med stor kraft i bakken, slått ham flere ganger i ansiktet med knyttet hånd og dunket hodet hans i asfalten og satt på ham håndjern.

Videre står det hvordan 42-åringen fikk mulig brudd i ribben, store bloduttredelser i bakhodet og at han fikk slått løs en tann i underkjeven.

Det mest alvorlige tilfellet i tiltalen er skadene 42-åringen fikk i kneet etter at vaktene skal ha bøyd den høyre foten hans, slik at han fikk brist i fremre og bakre korsbånd og brist i et leddbånd i høyre kne.

42-åringen var innlagt 12 dager på Haukeland og ble seinere sendt to uker på Nordås behandlingssenter for opptrening av kneet.

— Bare spør min mor

Ingen av de to vekterne erkjenner straffskyld.

Offeret har sagt at den ene av de to tiltale vekterene var sint fordi han hadde hatt et forhold til vekterens eks-kjæreste.

Dette benektet vekteren i retten i dag.

— Jeg har ikke hatt noen eks. Har aldri hatt dame og det kan min mor som sitter bak i lokalet bekrefte, sa han.

Til humring i salen.

— Det er ikke alltid mødre har oversikt på slikt, repliserte aktor Britt Meling.

Da ble det enda mer humring i salen.

- Aldri opplevd verre

De to dørvaktene er tiltalt for å ha mishandlet en gjest på det groveste. I retten i dag fortalte en av dem at han falt med hele sin kroppvekt på offeret.

— Jeg har aldri opplevd en så krakilsk person noen sinne, og jeg har vært vekter siden 2001, sa 27- åringen.

Han kan ikke fatte hvordan offeret fikk kneskaden .

— Jeg var kun på overkroppen hans, sier vekteren.

— Vi var fire mann som måtte holde en mannen. Har aldri opplevd en så liten og vill mann. Jeg var redd ham, og det har jeg aldri opplevd før, sier 27- åringen. Det var nødvendig å stoppe ham.

— Hva var årsaken til at du ikke ville slippe inn offeret ? spurte aktor

— Han er kjent i byen som en bråkmaker. Han har truet oss som vektere flere ganger og vi ville ikke ha ham eller vennen hans inn, svarte den tiltalte.

Han beskriver offeret slik:

— Han er en løgner, tyv og bråkmaker.