GURO ISTAD

Informasjonslederen i Hordaland politidistrikt hadde mye å gjøre i går da savnetlistene etter flomkatastrofen ble offentliggjort. Han klarte likevel å skvise inn et intervju. For selv mente han det har vært langt verre.

— Dette er ingen stor sak for meg. Jeg skal bare formidle informasjon, sier Trygve.

— De har det verre de som er oppi tragedien. Jobben min er bare peanuts - ikke en parentes engang.

Solskinnsdag

Han kommer løpende opp trappen til intervjuet. Lekende lett, og med et smil. Inne på kontoret hans er pulten nedlesset av julekort og presseskriv. I vinduskarmen vokter en liten engel over Trygves bedrifter. Han setter mobilen på lading.

— Jeg har et ekstra batteri i lommen. Det nytter ikke med bare ett. Det lærte jeg av «Rocknes»-ulykken.

Gårsdagen var en god dag for informasjonslederen. Fra morgenen av hadde han sju navn fra Hordaland på savnetlisten, før Nye Kripos og Regjeringen la ut den offisielle listen over savnede. Da steg tallet til 29. Mený

— 22 av dem har ringt og fortalt at de befant seg vel. Vi hadde forutsett å få telefoner fra folk som selv sto på listen. Men dette var langt flere enn vi var forberedt på, smiler Trygve.

Dermed er Hordaland-listen nede på sju personer igjen.

— Med all respekt for de som sitter igjen og er pårørende til disse sju; det var bare gøy å være med i gruppen som tok imot disse henvendelsene om at folk var kommet til rette, synes han.

Noe Trygve nesten kaller en solskinnsdag. Selv har han forsøkt å ikke ta flomkatastrofen for mye innover seg.

— Jeg får med meg det mest nødvendige, og ser toppen en nyhetssending i døgnet. Jeg har ikke behov for å se mer. Det legger seg bare på sinnet og fyller opp. Og der er det til tider nok fra før, innrømmer Trygve.

Supermann

Det er godt med solskinnshistoriene innimellom, for jobben som informasjonsleder i Hordaland politidistrikt bærer ofte med seg tunge budskap.

Det er ikke engang ett år siden skipet «Rocknes» tippet rundt, og 18 mennesker omkom. Den tiden var ekstra tung for Trygve. Kanskje den tyngste på de åtte årene han har virket som informasjonssjef.

— Min mor ble veldig syk. Jeg havnet i et samtidighetsdilemma. Jeg måtte bare takle det samtidig. Hun falt fra 2. mars.

— Hvordan taklet du å måtte håndtere to så alvorlige ting samtidig?

— Fysisk aktivitet hjelper. Det gjør mye med kropp og sjel. Jeg tror det er noen kjemiske prosesser som settes i gang. Det er greit å stikke hull på de små ballongene som fylles opp inni her.

Trygve klapper seg lett på brystet.

Telefonen ringer igjen.

— Den største utfordringen er å være imøtekommende med et stort antall journalister som ringer samtidig, og få forståelse for at jeg bare kan svare én om gangen.

Men så klarer han flere ting på en gang likevel - åpenbart. Trygve Hillestad har nok bare en sjel, noen flere skjorter, men veldig mange baller i luften. Samtidig. En slags informasjons-supermann.

Navn: Trygve Hillestad

Alder: 55

Sivilstatus: Gift med Elisabeth, datter på 22, sønn på 10

Yrke: Informasjonsleder i Hordaland politidistrikt

Aktuell: Besvarer spørsmål fra media og eventuelle andre i Hordaland som ønsker informasjon angående savnede etter flomkatastrofen i Sørøst-Asia