• Dette skjer bare på film, sier Geir Drevassbukt etter å ha blitt sparket, slått og truet med våpen i sin egen butikk.

— Blodet sprutet fra hodet mitt. Jeg satt på kne mens han presset pistolen mot nakken min. Da jeg hørte at han tok av sikringen på pistolen tenkte jeg at nå er det slutt.

61 år gamle Geir Drevassbukt snakker med lav stemme. Et kompress skjuler såret i pannen hans. Hodet og brystet verker etter gjentatte slag og spark tidligere på dagen.

- Desperat

Alt var som normalt onsdag morgen da Drevassbukt kom til markisebedriften i Osveien som han startet for 32 år siden. Han holder på å lære opp en vikar da ifølge 61-åringen en tidligere ansatt kommer i rask gange inn gjennom den åpne garasjeporten. Drevassbukt vinker og snur seg for å fortsette arbeidet.

— Plutselig fikk jeg et kakk i hodet så jeg går rett i bakken. Jeg reiste meg opp igjen mens han skrek at han skulle ha penger. Han slo meg en gang til i hodet med pistolen. Den var så hard at det ikke kunne være en vanlig lekepistol.

36-åringen skal ikke ha vært interessert i tusenlappene Drevassbukt hadde på seg.

— Han var helt desperat. Blikket var så intenst at jeg virkelig ble livredd. Jeg forsøkte å roe ham ned og foreslo at vi kunne logge på en PC og overføre penger. Han skrek at han ikke ville ha blodet mitt på seg.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Her blir han tatt Ville lure raneren

Selv om Drevassbukt var forberedt på at livet hans kunne være over når som helst, ville han forsøke å lure den angivelige ransmannen. Han tok med seg en innloggingbrikke som ikke fungerte og stakk den i pc-en.

— Han så selv at jeg ikke fikk logget inn, og jeg forklarte at vi hadde hatt datatrøbbel de siste dagene. Da han fortsatte å skrike etter penger foreslo jeg at vi kunne gå i banken, men han mente det ikke gikk fordi jeg var så blodig.

Raneren skal ha tvunget 61-åringen ned på kne og slått han i hodet flere ganger. Til slutt skal han ha slept offeret sitt med seg ut av butikken.

— Han skrek «Du vet at vi kosovoalbanere dreper. Nå skal jeg drepe deg!». Så tok han fart og sparket meg alt han orket. To ganger i siden og en gang i magen før han løp inn i butikken igjen.

Løp for livet

Drevassbukt ble liggende alene utenfor butikken. Han tenkte seg om noen sekunder før han la på sprang mens han tenkte at han kanskje kom til å få en kule i ryggen.

Gråtende og blodig satt han seg ned på bakken utenfor nabobedriften.

Imens stormet væpnet politi inn på plassen foran markisebedriften. Den aggressive ransmannen hadde kommet ut av butikken og ble resolutt lagt i bakken, ført inn i en politibil og kjørt til arresten.

Politiet fant en svært overbevisende våpenkopi på stedet.

— Jeg er bare glad jeg er i live, sier Drevassbukt.

— Jeg vet ikke om jeg klarer å gå inn igjen i butikken. Heldigvis skal bedriften flyttes til nye lokaler. Jeg er livredd for at noe slikt skal skje igjen, men alle kan jo ikke bevæpne seg heller. Det hadde blitt en fryktelig verden.