Reidar Hagen fikk nylig en prikk og 2300 kroner i bot for å ha kjørt 15 km/t for fort. Etter 1. februar kommer en slik bot på 2900 kroner. Hagen mener at det er bra at satsene er høye.

— Jeg tror det har en avskrekkende effekt, og at det fører til at folk som får bot vil skjerpe seg. Jeg skjerpet meg i alle fall etter at jeg fikk bot, selv om jeg hadde mange gode unnskyldninger, sier han. Han syntes ikke noe om det danske systemet der lavtlønnede kun betaler halvert bot.

— Nei, det holder ikke. De må bare fleske til, sier han.

Mary og Janni Smørdal deler Hagens tro på at høye satser vil øke trafikksikkerheten. De kjører selv lovlydig og har aldri fått bot. De ser at en feil kan svi kraftig.

— Det er jo dyrt, men det beste er jo at folk overholder reglene, sier Mary Smørdal.

— Kanskje de kan skru ned igjen takstene når vi blir bedre i trafikken. Vi får i alle fall håpe på det, sier hun. Datteren Janni forventer at de som blir tatt i trafikken får seg en så kraftig smell at de ikke gjør det igjen.

SKRU TILBAKE: - Jeg tror høye bøter vil hjelpe, sier Mary Smørdal. - Kanskje de kan skru ned igjen takstene når vi blir bedre i trafikken? Datteren Janni har også stor tro på de nye satsene.