Voldsepisoden, som først ble omtalt av VG, fant sted i Høyanger natt til tirsdag i forrige uke. Foranledningen var at 28-åringen angivelig brøt seg inn i leiligheten til en kamerat sist lørdag.

Skadeverk og vold

— Politiet ble varslet av naboer om at en person tok seg inn i boligen. Det ble gjort skadeverk på en dør og en rute ble knust, sier lensmann i Balestrand, Kåre-Jan Hofrenning.

Politiet rykket ut, og gemyttene skal da ha roet seg. Men natt til tirsdag skal de to kameratene ha røket i tottene på hverandre.

28-åringen, som nå er siktet for å ha slått i hjel stefaren, skal ha brukt grov vold på kameraten.

— Det dreier seg om slag mot hodet og spark. Det skal også ha blitt brukt et bord og annet inventar til å utøve vold mot fornærmede. Han ble sendt til sykehus i Førde med ambulanse, sier Hofrenning.

Ble ikke fengslet

Konflikten skal ha dreid seg om at 28-åringen mente han hadde rett til å bo i kameratens bolig.

Politiet rykket ikke ut til voldsepisoden, fordi det ikke fantes noen operativ patrulje tilgjengelig. Operasjonssentralen valgte ikke å kalle ut mannskapene på reservetjeneste (hjemmevakt).

28-åringen ble heller ikke fremstilt for varetektsfengsling.

Fire dager senere ble 28-åringens stefar funnet død med store hodeskader i sin egen leilighet i Loddefjord. 28-åringen er nå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

BT har ikke fått kontakt med påtaleansvarlig i saken fra Høyanger.

Dømt for vold

28-åringen er tidligere dømt for vold mot sin tidligere samboer. På en fest i august 2010 oppstod det en krangel mellom dem, hvorpå 28-åringen slo en ølflaske ned i et glassbord så det knuste.

Deretter lugget han eks-samboeren så kraftig at hårdotter løsnet, før han satte seg oppå henne og tok kvelertak.

Mannen ble dømt til 21 dagers fengsel.

I mars i fjor ble han dømt til elleve måneders fengsel for narkotikakriminalitet. 28-åringen var sjåfør under frakt av 91 gram amfetamin og 19 gram kokain fra Dale mot Bergen. Bilen ble stanset av politiet ved Arnanipatunnelen.

28-åringen nekter for å ha slått i hjel stefaren. Han blir fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett mandag.