Han skal ha blitt arresteret på kontoret til bedriften Fritidsgården mandag ettermiddag, skriver BA.

Overfor bt.no bekrefter politiet at de hadde ordre om å pågripe en 45 år gammel mann, og at han ble pågrepet i 16-tiden mandag. Litt før midnatt sier operasjonsleder Frode Kolltveit at mannen fortsatt sitter i arresten, der han vil bli over natten.

Kampanje mot banken

Tom Skår er kjent som aksjonisten som i to år har ført en kamp mot Fana Sparebank, etter at en kvinne mente seg snytt for minst én million kroner i forbindelse med et boligsalg. For tre uker siden ble det kjent at banken hadde inngått forlik i saken, der kvinnen fikk tilbakebetalt rundt 970.000 kroner.

Kvinnen er en bekjent av Skår.

— Jeg hadde helst sett at saken kom for retten, slik at banken ble eksponert med virkemidlene de bruker, sa Skår til bt.no da forliket ble kjent.

Han varslet samtidig at han ikke aktet å avslutte kampanjen mot banken.

— Nei, overhodet ikke. Det har dukket opp flere saker den siste tiden, sa Skår.

«Plagsom opptreden»

Ifølge BA kunne politiet mandag kveld ikke bekrefte at pågripelsen har noe med Fana Sparebank å gjøre, men kilder avisen har snakket med har hevdet dette.

Avisen skriver også at Skår er arrestert for overtredelse av straffelovens paragraf 390a, som vil si for «skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs adferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil».

Strafferammen er bøter eller fengsel inntil to år.

IKKE FERDIG: Aksjonist Tom Skår sa da at han ikke ville avslutte kampanjen, selv om saken som vekket engasjementet hans nå er løst. FOTO: Privat