Denne forklaringen skal den drapssiktede 44-åringen ha kommet med i avhør.

Det dødelig skuddet mot Harald Bakkebø skal ifølge den siktede ha gått av da han forsøkte å true Bakkebø til å fortelle nærmere hva finansmannen hadde bedt personer i Tallinn i Estland om å gjøre mot ham.

BT har fått opplyst fra flere kilder at Bakkebø og den siktede hadde forretningsvirksomhet sammen med forbindelse til Øst-Europa, blant annet Estland.

– Ville ikke skyte

John Christian Elden er en av 44-åringens to forsvarere. Han vil ikke kommentere sin klients forbindelse til Estland.

– Jeg er godt fornøyd med at siktede nå har fått forklare hva som skjedde til politiet, slik at man ikke behøver å spekuleres i dette. Forklaringen til min klient innebærer ikke at han er skyldig i å ha villet avfyre noe skudd mot avdøde, sier Elden.

Bistandsadvokaten til Harald Bakkebøs etterlatte vil ikke kommentere den drapssiktede påstander.

– Dette er helt ukjent for meg. Selv om jeg hadde kjent til det, hadde jeg ikke kunnet kommentere det, sier advokat Einar Drægebø.

Mannen som er siktet for forsettlig drap på Bakkebø, satt i går to timer i avhør. Ifølge politiet gjenstår det flere økter før de er ferdige å avhøre 44-åringen.

– Vi venter nå på at politiet etterforsker og får bekreftet min klients forklaring, sier advokat Elden.

Nye avhør over helgen

Etter at den drapssiktede i to dager har forklart sin versjon av hva som skjedde i dødsbrakken på Frekhaug, vil politiet nå ta nye avhør av vitner og personer i miljøet rundt både den siktede og Bakkebø.

– Vil dere sende etterforskere til Tallinn?

– Foreløpig har det ikke vært vurdert å sende folk til Tallinn, men hva som skjer over helgen vet vi ikke, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne.

Han vil ikke kommentere hvorvidt politiet tror på 44-åringens forklaring, om at det dødelige skuddet mot Bakkebøs hode var et uhell.

– Vi har ikke begynt å vekte sannhetsinnholdet i forklaringen hans, sier Mevatne.

Det vil ikke bli tatt flere avhør av 44-åringen før over helgen.