• Både svaberg og strendene her i Skorpo friluftsområde har oljeflekker. Oljen under foten min er bevis på det.

Nils Paulsen viser frem fotsålen som er tilgriset av en ekkel oljeklump. BT traff Paulsen som onsdag nøt godværet et stykke oppe på land i dette svært populære friluftsområdet midt i Hjeltefjorden. Her pleier det å være stor tilstrømning av fritidsbåter og masse folk på godværsdager. Onsdag ettermiddag var Paulsens store fjordcruiser den eneste fritidsbåten i vågen. Innerst lå flere båter tilhørende arbeidsgjengen som var i gang med strandsanering.

Skorpo ble svært tilgriset av olje etter forliset. I ettertid er svære mengder olje og boss fjernet. Mange mann er fremdeles i sving med å spyle strender og svaberg med varmt vann fra høytrykkspylere. Ledelsen for oljesaneringsarbeidet håper at Skorpo friluftsområde skal bli fullt brukbart for båtfolket i sommer.

— De som har jobbet med oljerensingen har gjort en flott jobb. Men det er ikke fritt for at du kan finne olje i fjæresteinene både her på Skorpo og andre steder i fjorden helt fra Vatlestraumen og nord til Hanøy, sier Nils Paulsen.

— Både Skorpo og andre friluftsområder går fint an å bruke. Men du skal se deg godt for når du går på svaberg og på strendene for at du ikke skal bli tilgriset av olje. Bading her er likevel ikke aktuelt ennå, sier Paulsen.

De fastboende på Langholmen lå midt i den verste oljestrømmen etter «Rocknes»-forliset. Oljerenskerne har gjort en god jobb der, men heller ikke her er det helt rent ennå. På befaringen onsdag fikk Nancy og Turid Langholmen forsikringer om at arbeidslagene skal komme tilbake og fjerne så mye olje som de bare kan.

TILGRISET: Selv om stranden i Skorpo friluftsområde så ren ut, tok det ikke lang tid for Nils Paulsen å påvise at han hadde tråkket i en oljeklump på svaberget i fjæren. <br/>Foto: JAN M. LILLEBØ