Steinfeld er uhyre kritisk til prosessen som er satt i gang mot Atle Karlsvik.

– Tre år etter Tore Tønne-saken har man altså ikke lært noen verdens ting, sier han.

– Hva mener du med det?

– Jeg ville ha trodd at man ville ha lært å gå litt mer forsiktig frem i denne saken. Jeg hadde forventet at Forsvaret ville ha vært mer tilbakeholdne med å konkludere og kommentere før Atle Karlsvik selv hadde fått sett granskingsrapporten.

Eks-statsråd Tore Tønne tok sitt eget liv like før jul 2002 etter flere uker med beskyldninger om økonomisk snusk fra hans side.

Har det tøft

Dag Steinfeld hadde i går møte med sin klient.

– Alle kan tenke seg hvordan han har det nå. Saken er selvfølgelig en stor belastning, både for ham og selv og for hans familie. Han tenker selvsagt spesielt mye på sine tenåringsbarn. Som så mange andre barn i denne alderen har de mobiltelefoner registrert på faren. Media har ringt titt og ofte på disse telefonene de siste dagene.

Steinfeld opplyser at Karlsvik har tilbrakt helgen hos venner. Bergens Tidende var i går kveld i kontakt med Karlsvik hjemme i Gravdal, men den permitterte admiralen ønsket ikke å la seg intervjue.

– Ha det godt

– Så hyggelig. Ha det godt, sa han, og lukket ytterdøren bestemt igjen.

– Jeg har rådet ham til foreløpig ikke å stå frem i mediene, sier advokat Steinfeld.

Steinfeld vil foreløpig ikke kommentere hvordan Karlsvik forholder seg til beskyldningene som er rettet mot ham, både fra Forsvarsstaben og fra media.

– Først vil vi se granskingsrapporten, men han opplever en rekke av beskyldningene som fullstendig grunnløse, understreker Steinfeld.

Advokaten reagerer på at det for øyeblikket er samme organ som etterforsker og dømmer Atle Karlsvik.

– Går for langt

– Forsvarsstaben har brukt ord som «økonomisk utroskap». Det har en presis, rettslig betydning. Her går de altfor langt, sier han.

Han mener Forsvarsstaben gikk over streken i pressemeldingen som ble sendt ut fredag ettermiddag. Der ble Karlsvik navngitt, og ordene «økonomisk mislighold» og «økonomisk utroskap» brukt.

– De kunne ha nøyd seg med å slå fast at en offiser ble gransket. Jeg finner det også utidig at Forsvarsstaben ved pressetalsmann Geir Anda daglig løper til mediene med kommenterende opplysninger om granskingen. Det er ille å se ham på Dagsrevyen. Forsvaret har en omsorgsforpliktelse for Atle Karlsvik som ansatt. Den er det ikke lett å få øye på, sier Steinfeld.

Han har mer respekt for forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

– Jeg registrerer med tilfredshet hennes uttalelser om at det er viktig ikke å forhåndsdømme, sier Steinfeld.

– Hva gjør dere videre?

– Nå avventer vi granskingsrapporten. Vi vil vite hvilke konkrete påstander vi skal forholde oss til.