Oljekaret i trafokiosken sprang lekk for en uke siden, skriver Os og Fusa posten i dag. Først mandag ble lekkasjen offentlig kjent.

— Det er helt klart at BKK skulle ha varslet brannvesenet. Ser en på databladene for det stoffet som lekket ut er det helt klart at brannvesenet skal varsles, sier brannsjef i Os, Stein Gjøsund, til bt.no.

Frykter høyere vannstand

— Vi holder nå daglig oppsyn med lekkasjen. Dette er et sårbart område. Jeg frykter at når det høyere vannstand, vil det kunnelekke ut mer. Det skal ingenting til før vannstanden stiger Os-vassdraget, sier brannsjefen.

Gjøsund oppfordrer folk som får lekkasjer av farlig gods eller farlige kjemikalier til å varsle brannvesenet. - Det er bedre å varsle oss en gang for mye en gang for lite.

- Har fin dialog med BKK nå

Brannsjefen sier at de nå har en fin dialog med BKK.

Til Os og Fusa posten sier informasjonssjef Juliet Balgobin i BKK:

— Det er kommet noe olje ned til vannkanten i Bahusstraumen, men takket være 200 meter med lenser kommer det ikke ut i Osvassdraget.

Balgobin sier at BKK fulgte vanlige varslingsrutiner når uhellet var et faktum. De varslet Miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen, Os kommune og Bergen kommune.

Brannsjef Gjøsund sier at BKK må vurdere sine varslingsrutiner etter dette.

Les også: Truer livet i Oselva

STOPPER OLJEN: 200 meter med lenser skal hindre oljen i å renne videre ut i Oselven.