Mandag må bileieren og fem medsammensvorne møte i retten tiltalt for forsikringsbedrageri.

Sto frem i mediene

7. april 2003 troppet mannen fra Snarøya utenfor Oslo opp hos politiet og fortalte at Ferrarien hans til en verdi av 1,4 millioner kroner var stjålet. Ifølge 43-åringen var bilen tatt fra Dreggsallmenningen sammen natt.

Han sto også frem i mediene og fortalte om sin fortvilelse over tyveriet. Først da bilen ble funnet tre dager senere fattet politiet mistanke om at det hele kunne være et forsikringsbedrageri.

— Opplysningene vi etter hvert fikk samlet inn stemte ikke overens, sier politiadvokat Rune Malt.

Funnet i nærheten av tiltalt

Ferrarien ble oppdaget i nærheten av boligen til en av mennene som er tiltalt i saken. Det var blant annet en gjenstand som lå i bilen som gjorde at politiet fikk mistanke om at tyveriet kunne være planlagt.

— Vi fant noe som ikke tilhørte bileieren. På den måten begynte vi å nøste og kom i kontakt med flere personer som ga motstridende opplysninger om hva som hadde skjedd, sier politiadvokat Rune Malt.

Ifølge tiltalen skal 43-åringen ha avtalt med en bergensmann at han skulle sørge for at Ferrarien ble fjernet og aldri funnet igjen. Den ble plassert i lokalet til en verkstedseier som igjen kontaktet to menn og ga dem i oppdrag å skjule, selge eller ødelegge millionbilen. Disse fraktet den så videre til garasjen til en 50 år gammel mann, bosatt på Nesttun.

Ville ha finnerlønn

Garasjeeieren forsøkte å innkassere finnerlønn fra forsikringsselskapet If. Etter kort tid ble bilen funnet av politiet.

Politiadvokat Rune Malt ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som skjedde, verken da bilen ble fjernet eller da den ble funnet av politiet.

— Jeg vil ikke å gi detaljer om hendelsesforløpet før saken starter i retten, sier han.

En av de tiltalte mennene har tilstått forsikringsbedrageriet og to har erkjent straffskyld. 43-åringen fra Oslo er ikke blant disse.

Forsikringsbedrageri straffes med opptil 6 års fengsel.

RÅDYR: Ferrarien som ble meldt stjålet på falskt grunnlag var av typen 360 Modena.