Den 30 år gamle pirattaxi-sjåføren er tiltalt for å ha bortført en ti år gammel jente i Fana, og for å ha voldtatt en 18 år gammel kvinne som satt på i bilen hans noen måneder senere.

I Bergen tingrett nektet mannen for begge deler, da rettssaken begynte i dag.

Turgåere slo alarm

— Jeg har ikke noe med denne saken å gjøre. Politiet må ha tatt feil person, sa han om bortføringssaken i Fana.

Det var to turgåere som slo alarm da de kom over jenten på en skogsvei ved Kringlebotn i mars 2012.

— En jente kom løpende på grusveien, og deretter kom en Toyota kjørende etter i stor fart. De oppfattet henne som oppskaket og redd, sa statsadvokat Benedicte Hordnes i sitt innledningsforedrag i retten.

Turgåerne noterte registreringsnummeret på bilen, før de kjørte den ti år gamle jenten hjem og varslet politiet.

Tiåringen fortalte at hun hadde vært på en ungdomsklubb, og at hun ventet på bussen, da en mann stoppet og sa at han kunne kjøre henne hjem.

Mannen skal ha kjørt rundt med jenten i om lag en halvtime, før hun kom seg ut og fikk kontakt med de to turgåerne.

Endret forklaring

I et senere avhør endret jenten forklaring og sa at hun ikke hadde blitt bortført likevel, før hun i et dommeravhør gikk tilbake til sin opprinnelige forklaring.

Samme natt dro politiet hjem til mannen bilen var registrert på. Han nektet for å ha vært ute og kjørt, og konen ga ham alibi.

Men aktor mener spor på stedet viser at 30-åringens Toyota Corolla har kjørt på skogsveien.

Kripos har sammenliknet mønstrene i bakken med dekkene på bilen 30-åringen disponerte. Funnene er dokumentert på politi-bildene ovenfor.

— Bilen ble undersøkt, og det ble funnet jord på dekkene. Han hadde også to ulike dekktyper på bilen, og mønstrene samsvarte med spor på skogsveien, sa Hordnes.

30-åringen sier han kan ha kjørt på skogsveien tidligere.

— Jeg kjørte mye rundt da jeg tok kjentmannsprøven. Veien er like i nærheten av der jeg bor, sa mannen, som ikke kunne svare sikkert på om han hadde kjørt på veien i dagene før jenten skal ha blitt bortført.

Da mannen ble pågrepet, ville politiet varetektsfengsle ham, men fikk ikke medhold av retten. Noen måneder etter at han ble løslatt, kom han i søkelyset i en ny alvorlig sak.

- Bortførte kvinne

Påtalemyndigheten mener at mannen bortførte og voldtok en 18 år gammel kvinne i Åsane i august i fjor.

Kvinnen og hennes mannlige venn hadde avtalt å kjøre med pirattaxi-sjåføren fra Bergen sentrum. Da de kom til Nyborg, gikk kvinnens venn ut av bilen for å ta ut penger på Esso-stasjonen.

— Han så at bilen satte seg i begevelse, og sa at sjåføren måtte vente. Men da han gikk inn igjen, kjørte bilen av gårde med kvinnen sovende i baksetet. Han fikk da betjeningen til å varsle politiet, sa Hordnes.

Sjåføren er tiltalt for å ha voldtatt den da 18 år gamle kvinnen i bilen.

— Jeg skrek «nei», og da fikk jeg en flat hånd slått mot ansiktet. Det skjedde flere ganger, sa kvinnen i sin vitneforklaring.

- Fryktet for livet

Hun forklarte også at han lo da hun prøvde å gjøre motstand, og at hun fryktet for sitt liv.

Da politiet prøvde å spore opp 30-åringen de mente var gjerningsmannen, viste det seg at han hadde dratt til hjemlandet i Midtøsten. Han ble internasjonalt etterlyst.

I januar kom han tilbake til Norge, og bosatte seg med familien på Østlandet. Han ble pågrepet, og har sittet varetektsfengslet siden da.

— De to kranglet hele veien mens vi kjørte til Åsane. Jeg skjønte ikke helt hva de sa siden de snakket typisk bergensdialekt. Da vi stoppet på bensinstasjonen, sa hun "kjør, kjør", sa 30-åringen.

Armen i fatle

Han forklarte at han var usikker på om han skulle kjøre fra kvinnens venn.

— Jeg følte meg presset til å kjøre. I første rundkjøring begynte hun å flørte med meg og ta på meg. Jeg tror alle menn ville gjort som meg. Men jeg angrer på at jeg var utro mot min kone. Det er første og siste gang, sa småbarnsfaren.

Ifølge mannen har han hatt problemer med skulderen i årevis, og har flere ganger måttet operere. Han mener han ikke var i stand til å kle av kvinnen og voldta henne. I retten stilte han med armen i fatle.

Han sier samleiet var frivillig, men at kvinnen umiddelbart etterpå ble sint på ham.

— Det virket som at hun angret, og hun sa hun ville anmelde meg. Jeg tror hun skammet seg, forklarte han.

Det er satt av fire dager til saken i Bergen tingrett.