Det sier Hordaland SV-lederen til bt.no i morgentimene før det ekstraordinære landsmøtet skal starte.

SV— erne fra Hordaland og Bergen har ikke lagt skjul på sin støtte til Lysbakken, og er av mange betegnet som bergenserens fanklubb.

— I en situasjon som dette kan det fort skapes inntrykk av at vi er fanklubben hans. Men det stemmer rett og slett ikke.

Alvorlig feil

Nørstebø sier det er alvorlige regelbrudd som førte til at Lysbakken trakk seg.

— Det er ikke til å komme unna. Og det var riktig og nødvendig av ham å gå av, når han gjør en så stor feil.

Han vil ikke si han er skuffet over Lysbakkens opptreden i sakene om tildeling av 154.000 til Jenteforsvaret, og milliontildelingene til Lysbakkens venn Gjermund Skaar i foreningen Reform.

— Men det er forferdelig synd dette.

Klart svekket leder

Nørstebø er spent på utfallet av dagens avstemning. Hvor mange blanke stemmer Lysbakken kan tåle, og fortsatt fremstå som en sterk leder, vil han ikke gå inn på. Inntrykket som er skapt den siste uken, om at Lysbakken er styrket som leder, avviser han derimot tvert.

— Denne saken kan ha styrket han som menneske. Men som lederkandidat er han svekket. Og som parti er vi svekket, sier Nørstebø.

Bortkastet tid

En av de virkelige veteranene i partiet er 70-åringen Tove Henny Lehre.

Hun deltar på årets ekstraordinære landsmøte som observatør. Favoritten hennes til ledervervet er Audun Lysbakken.

— En av årsakene til det er debatten i 1998. Da vedtok stortingsgruppen å støtte NATO sin bombing av Balkan. De fleste holdt seg inne med Kristin Halvorsen den gangen. Det var lettere å være ungdom, dersom du var inne med Kristin. Men Audun Lysbakken og Ingrid Fiskaa var blant dem som gikk mot.

Lehre har vært på flere møter med Lysbakken.

— Alt som kommer ut av munnen hans har vært innom hjernen på veien.

Lederdebatten i SV, som først gikk mellom trioen Audun Lysbakken, Heikki Holmås og Bård Vegar Solhjell, for så å bli en duell mellom de to førstnevnte, karakteriserer hun som bortkastet.

— Dette partiet er såpass lite. Alle kjente de tre fra før av. Vi har kastet bort tid som vi kunne brukt til å bygge partiet.