Det er klart for årets storsatsing for ungdom i landets største bydel. I morgen går AudiÅ av stabelen i selveste Åsanehallen. For tredje året på rad arrangerer ungdomsrådet hip hop-festival. I fjor deltok hele 300 unge musikkelskere. Den rekorden håper lederen for Åsane ungdomsråd, Odd Krister Føllesdal, å knuse i morgen.

Lokalt og kjent

Blant dem som holder konsert, finner vi Shift og Jave. De har tidligere opptrådt i u-82 huset for fulle hus. På arrangementet i Åsanehallen kommer dessuten Arian og Forrykt. Sistnevnte er en jente fra Flaktveit, som har høstet gode tilbakemeldinger tidligere.

Enkel Vip er en gruppe bestående av fire personer som er godt kjent i hip hop-miljøet. Den aller mest kjente er imidlertid Blipp. Han kommer fra Salhus og regnes som byens beste beatboxer.

– Vi har holdt oss til lokale utøvere. Det er ikke nødvendig å se seg om i andre byer når nivået på artistene i Bergen er så høyt som det er, mener Føllesdal.

Dørene åpner klokken 20.00 og stenger først ved midnatt. Lederen av ungdomsrådet håper hundretalls av mennesker finner veien til Åsanehallen.

– Og ta med dere alle dere kjenner, oppfordrer han.

- BLI MED: Leder av Åsane ungdomsråd, Odd Krister Føllesdal håper flesteparten av bydelens ungdommer stiller opp når årets hip hop-festival finner sted i Åsanehallen lørdag kveld. For ordens skyld; Åsanehallen har plass til 1000 mennesker.
Thomas Gangstøe