Med denne kraftsalven slår byrådsleder Monica Mæland (H) tilbake mot partisekretær Martin Kolberg. Høyres førstedame i Bergen er oppriktig forarget over de uttalelser han kom med i BT torsdag.


Hva synes du om Martin Kolbergs utspill? Delta i diskusjonen her.

Kolberg kritiserte i sterke ordelag det borgerlige byrådet, både for økonomistyringen og utilstrekkelig barnehageutbygging. Dessuten fikk ordfører Herman Friele personlig sitt pass påskrevet og ble beskyldt for å drive dobbeltspill.

— Jeg skjønner ikke at Kolberg tør! Kommunens økonomi var fullstendig ute av kontroll da hans partifeller forlot byrådet i oktober 2001. Byens innbyggere hadde da opplevd store kutt i eldreomsorgen, kutt på 150 mill. i skolesektoren, og attpå til var det jo ikke engang penger nok til å betale de ansatte lønn! sier Mæland.

- Utrolig frekt av ham!

Hun føler seg også provosert når Kolberg går til felts mot barnehageutbyggingen, og gir ham følgende tilsvar:

— Jeg må minne om at det Ap-dominerte byrådet i år 2000 bare åpnet 9 - ni - nye barnehageplasser! Derfor er det utrolig frekt av ham når vi vitterlig har åpnet 2000 nye barnehageplasser bare i år, sier Mæland.

Samtidig forventer hun at Aps ordførerkandidat i Bergen, Ruth Grung, snarest ber Herman Friele om unnskyldning etter «sjikanen» fra partisekretæren.

— Kolberg driver en personsjikane og holder seg på et debattnivå som er fremmed for byens borgere. Vi oppfører oss ikke slik her i Bergen, sier hun.

«Respekt for Friele»

Ordførerkandidat Ruth Grung og byrådslederkandidat Terje Ohnstad imøtekommer høyrekvinnen et stykke på vei:

«Som byrådskandidat og ordførerkandidat for Arbeiderpartiet så har vi respekt for den jobben Herman Friele har gjort som ordfører for Bergen,» går det frem av en pressemelding fra de to hvor det heter videre:

«Vi oppfatter Kolbergs uttalelser i den retning at han vil poengtere de gode forholdene som ligger til rette for en god politikk for bergenserne. Bergen har hatt en eventyrlig vekst i inntektene siden den rød-grønne regjeringen overtok. Men vi savner handlekraft fra byrådet.

Vi mener Høyre ikke kan gjemme seg bak Herman Frieles popularitet i Bergen, det må være lov å belyse Høyre sin politikk uten at dette skal fremstilles som «sjikane» mot ordføreren,» skriver Grung og Ohnstad.

Bergens Tidende