I dag skal 16-åringen avhøres av politiet. Sammen med to kamerater på 13 og 14 år stakk han i helgen fra politiet i en stjålet personbil og holdt en fart langt over hundre kilometer i timen.

De tre guttene satt hjemme og så på film hjemme hos 13-åringen da de plutselig fikk ideen om at de ville kjøre bil.

– Vi tenkte ikke så mye. Vi bare fant ut at vi ville kjøre bil, forteller 16-åringen til bt.no

De tre stakk av i personbilen og kjørte rundt i langs veiene i Arna. Alle tre delte på kjøringen. Til tross for sin unge alder har to av dem kjøreerfaring, mens 14-åringen innrømmer at han aldri har kjørt bil før. Det var da de tre guttene oppdaget politiet at det virkelig gikk galt.

— Vi fikk nerver – Da vi oppdaget politiet fikk vi panikk. Vi fikk nerver. Først tenkte jeg at vi bare burde storme ut av bilen og løpe. Det var bare en refleks at jeg ga gass. De andre sa kjør, kjør, kjør, sier 16-åringen til bt.no. Ifølge politiet hadde guttene en fart på langt over hundre kilometer i timen.

Ferden endte noen hundre meter inn i Unnelandsveien, der den stjålne personbilen ble stående med knekt forhjulstilling etter den ville ferden. Guttene måtte gi tapt for politiet som kunne kjøre de tre tenåringsguttene hjem til sine respektive foreldre.

Takknemlig Faren til den 16 år gamle gutten er takknemlig for hvordan politiet taklet situasjonen.

– Hadde politiet startet en hodeløs biljakt, kunne vi fått guttene hjem i tre likposer i stedet for at vi fikk dem hjem i live, sier den 43 år gamle faren til bt.no.

Han er skuffet over det sønnen har gjort, og mener at gutten fortjener straff.

– Jeg skal følge ham i politiavhør i kveld. Han er nødt til å ta konsekvensen av det han har gjort, og han må bruke egne sparepenger for betale for skadene på bilen han var med å ta, sier faren.

Anmeldt Alle tre guttene er anmeldt for biltyveriet.

– Det er en fryktelig situasjon å måtte anmelde sin egen sønn og hans kamerater. Jeg har ikke ord, sier moren og eier av bilen som ble stjålet.

De tre guttene bedyrer likevel overfor bt.no at råkjøringen aldri mer skal gjenta seg.

– Vi så ikke konsekvensene av det vi gjorde, sier 16-åringen til bt.no.