Mannen i 50-årene var i perioden da overgrepene skjedde ansatt på flere kristne sentre som miljøarbeider og sjåfør. Han var gift med moren til den lille jenten, og moren arbeidet samme sted. Tiltalte er selv far til seks barn.

Forholdet ble anmeldt da stedatteren var 12 år gammel. Hun hadde da nettopp fortalt sin mor at stefaren hadde forgrepet seg på henne. Allerede i første politiavhør erkjente stefaren overgrep mot den lille jenten over en periode på fire år. Det første overgrepet skjedde da jenten var fem år gammel, og det skal dreie seg om fire — fem overgrep.

I dag begynte rettssaken mot mannen, som erkjente straffeskyld for hele tiltalen.

— Jeg fikk følelser for henne som jeg ikke skulle ha hatt, og jeg klarte ikke å kontrollere disse følelsene. Jeg beklager forferdelig det som har skjedd. Hun trakk seg ikke unna, men det var vel fordi hun hadde tillit til meg. Jeg misbrukte den tilliten. Hvis det er ulikheter i min og hennes forklaring, ber jeg dere om å tro på hennes forklaring, sa mannen da han forklarte seg for Nordhordland tingrett.

Tiltalte hadde store problemer med å forklare seg om detaljer rundt overgrepene. Han brast sammen i gråt flere ganger.

Han beskrev en sterk ensomhet i eksteskapet med jentens mor.

— Hun skjøv både meg og datteren sin vekk, og vi ble liksom sittende igjen alene. Jeg var så deprimert og nedkjørt at jeg ikke klarte å kontrollere følelsene jeg fikk overfor datteren, sa mannen.

Jentens bistandsadvokat vil kreve erstatning på vegne av stedatteren.