De fem kameratene var på Møhlenpris og så en fotballkamp. De skulle ta bussen hjem fra Bystasjonen og gikk gjennom Nygårdsparken da de ble stoppet av to menn.

— Den ene spurte: «Er det du som har slått meg?» Min bror svarte «nei». Vi hadde jo aldri sett noen av dem før. Plutselig fant den andre frem en øks og en kniv fra en ryggsekk og angrep, forteller broren til offeret.

- Aldri vært så redd

— Han stakk min bror i armen og slo etter ham med øksen. Han prøvde å treffe ham i kneskålene. Vi forsøkte å trekke oss unna. Han kom løpende etter oss. Jeg har aldri vært så redd, sier han.

Vennene løp fra Nygårdsparken i retning Strømgaten.

— Jeg har glatte sko og tenkte, «faller jeg nå, så tar han meg med øksen». Det var helt sinnsykt, sier en av vennene.

— Vi klarte og løpe fra ham. Han ropte etter oss «jeg er en ekte viking», forteller de.

Gjengslagsmål

Politiet hadde først fått melding om et gjengslagsmål i Nygårdsparken og rykket ut.

— Klokken 18.27 fikk vi melding om et slagsmål mellom 10-12 personer ved utgangen av Nygårdsparken, sier operasjonsleder Harald Lekven i Hordaland politidistrikt.

Øverst i Strømgaten ble mannen i begynnelsen av 20-årene hentet i ambulanse og sendt til legevakten.

En 32 år gammel mann ble pågrepet av politiet kort tid etter hendelsen. Det er også gjort beslag i en øks og en kniv som ble funnet på stedet.

— 32-åringen ble tatt i umiddelbar nærhet til parken. Omstendighetene rundt hva som har skjedd er foreløpig uklare, sier operasjonsleder Harald Lekven.

Senere på kvelden ble nok en person pågrepet i forbindelse med knivstikkingen.

ANE ELISABETH BØRHAUG
Ane Børhaug
Ane Børhaug (MMS)