En 41-åring ble i går fremstilt for varetektsfengsling bak lukkede dører i Bergen tingrett, siktet for legemsbeskadigelse etter det som skal ha vært et grovt overfall på en mann i Husnes i Kvinnherad i april.

Offeret skal ha vært på vei ut av boligen sin for å gå på jobb, da tre menn maskert i finlandshetter skal ha gått til angrep på ham med slagvåpen og utsatt ham for grov vold. Mannen ble så skadet at han havnet på sykehus. Først for kort tid siden ble han utskrevet, ifølge lensmann Jan Fosse i Kvinnherad.

— Dette er en stygg sak, og vi vil ikke akseptere at slike ting skjer her, sier Fosse.

Dynket seg selv med bensin

Han ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for voldsepisoden, men bekrefter at alle de involverte kjenner hverandre.

— Jeg vil ikke si noe om hva slags relasjon det er mellom dem, sier Fosse.

41-åringen som ble fremstilt for varetektsfengsling i går, er den andre personen som blir pågrepet i saken. I slutten av april ble en mann i 30-årene varetektsfengslet.

I tillegg til vold, er mannen også siktet for trusler. Samme uke som voldsepisoden skal han ha kommet inn på kontoret til den kommunale voksenopplæringen på Husnes, dynket seg selv i bensin og truet med å tenne på. Mannen, som opprinnelig er fra Midtøsten, har tidligere vært elev ved voksenopplæringen. Mens to kolleger sto bak henne med vannslange og brannslukningsapparat, klarte rektoren å overtale den tidligere eleven til å ikke bruke lighteren. Etter 20 minutter ga han den fra seg.

- Styrket mistanke

I mellomtiden ble alle andre i bygningen evakuert, til sammen rundt 50 mennesker. I tillegg til kommunens kontorer for sosialtjeneste, psykiatri, flyktningtjeneste og voksenopplæring, holder Nav til i etasjen under.

Den siktede mannen i 30-årene fremstilles for ny varetektsfengsling i morgen. Det har ikke lyktes BT å komme få en kommentar verken fra hans forsvarer eller advokaten til 41-åringen.

Ifølge lensmann Jan Fosse, jobber politiet fortsatt for fullt med voldssaken.

— Vi har styrket mistanke mot en tredje person, og håper snart å få gjort en ny pågripelse, sier han.