Det har 20-åringen forklart til politiet i dag.

— Det skal ha vært en nedsettende kommentar, som siktede reagerte på. Uttalelsen skal ha falt like før han gikk til angrep, sier politiadvokat Nina Aaskjær i Vestfold politidistrikt til bt.no.

Hun ønsker ikke å utdype hva kommentaren skal ha handlet om.

20-åringen ble pågrepet søndag morgen, etter at han stakk fra puben etter voldsepisoden.

— Reagerte sterkt

Søndag fikk han beskjed på cellen i politiarresten om at offeret var død av skadene.

— Han reagerte veldig sterkt på det. Han hadde aldri i verden tenkt seg at fornærmede skulle dø, sier forsvarer Tollef Skobba.

Heller ikke han ønsker å si noe om hva kommentaren forut for slagene dreide seg om.

— Det viktigste nå er å formidle at min klient er fryktelig lei seg for det som har skjedd. Han tenker på fornærmede, men selvsagt også på fornærmedes etterlatte, sier Skobba.

20-åringen ble i går avhørt i en drøy halvtime på politistasjonen i Larvik, før han ble fraktet tilbake til arresten i Tønsberg.

I morgen vil han bli fremstilt for varetektsfengsling, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

— Han har erkjent at det var han som slo. Men han har foreløpig ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld i forhold til siktelsen, sier Skobba.

Virket uprovosert

Den 20 år gamle mannen fra Vestfold er etter det bt.no får opplyst ikke tidligere dømt for vold, men har dommer for blant annet vinnings— og narkotikakriminalitet.

Ifølge vitner som var på Tordenskjold pub da voldsepisoden fant sted, skal angrepet ha virket uprovosert.

— De satt og pratet sammen ved et bord. På videoen ser man at det er litt gestikulering før dette skjer, men ingen av dem ser ut til å være i ferd med å starte opp noen slåsskamp før den siktede plutselig reiser seg og smeller løs, sier Johnny Wülfken, daglig leder på puben.

Heller ingen av de andre gjestene han har snakket med har oppfattet at det skulle være noen alvorlig uoverensstemmelse før volden skjedde.

Wülfken grep inn og fikk stoppet slagene fra 20-åringen.

— Da var det kaos en stund, men vi fikk tilkalt ambulanse, og jeg fikk en lege til å hjelpe han som var skadet. Da jeg kikket meg rundt for å finne igjen gjerningsmannen, var han borte, forteller pubsjefen.

Rune Nielsen