Politiet gjorde i går en rekke avhør av andre ungdommer som var til stede på ungdomsklubben der de mistenker at 15-åringen kan ha laget trusselvideoen. Så langt har ikke dette ført til noe nytt.

— Det er ikke kommet frem noe som verken styrker eller avkrefter mistanken mot ham, sier lensmann Odd Dale ved Askøy lensmannskontor.

- Ikke flere pågripelser

15-åringen har også selv bedt politiet undersøke om noen av de andre ungdommene som var der, kan belyse saken.

— Han kjenner ikke til videoen, og det er naturlig å undersøke hva som skjedde på ungdomsklubben den dagen, sier hans advokat Jannicke Keller-Fløystad.

Politiet har tatt beslag i flere datamaskiner på klubben, men etterforskerne er ikke ferdig med å gå gjennom disse.

— Vi holder alle muligheter åpne for at andre kan stå bak, sier Dale.

Lensmann opplyser at det så langt ikke er tale om flere pågripelser i saken. Det er heller ikke planlagt nye avhør av den siktede skoleeleven.

- Media en belastning

15-åringen tar siktelsen mot seg veldig tungt, og er sliten av alt mediekjøret de siste dagene, forteller Keller-Fløystad.

— Han har opplevd media som noe av det aller verste i saken. Belastningen har vært enorm, og han mener det ikke er kommet godt nok frem at andre kan stå bak, sier Keller-Fløystad.

Hun reagerer på at gutten var alene i avhør de første timene, uten bistand fra verge eller advokat. 15-åringen selv mener han aldri er blitt spurt om å få advokat under avhørene.

Politiet på sin side tilbakeviser kritikken, og nekter for å ha gjort noe galt. Ifølge politiadvokat Elisabeth Soglo fremgår det av avhøret at gutten er gjort kjent med sin rett til å bli bistått av advokat.

— Det blir påstand mot påstand. Vi får vurdere hva vi skal gjøre med dette etter hvert, sier Jannicke Keller-Fløystad.

ENORM BELASTNING: Den siktede 15-åringen har fortalt sin advokat at mediedekningen har vært en stor påkjenning. Han mener det ikke er kommet godt nok frem at andre kan stå bak, sier advokat Jannicke Keller-Fløystad.
Deisz, Ørjan