Seks personer i huset ble husløse etter den voldsomme brannen, som startet om kvelden torsdag den 27. desember.

— Dette har vært traumatisk for alle involverte. De mister ikke bare en bolig, men alt de eier og har, sier politibetjent Frode Myklebust, som er hovedetterforsker på brannen hos Fana-politiet.

- Vanskelig jobb

I de to øverste etasjene bodde en tobarnsfamilie. Et besteforeldrepar bodde i en leilighet nederst.

Alle var ute av huset da brannen startet. De seks bor nå midlertidig hos familie.

Torsdag formiddag dro kriminalteknikere fra Bergen sentrum ut for å granske brannruinene.

FLAMMEVEGG: - Jeg ble møtt av en ti meter høy vegg med flammer. Slik beskrev en nabo synet som møtte ham på Fanahammeren torsdag 27. desember. ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG

Ifølge Fana-politiet får teknikerne en vanskelig jobb med å finne en mulig brannårsak, siden åstedet er så kraftig herjet av flammene.I tillegg måtte brannvesenet foreta en kontrollert nedbrenning på stedet, blant annet fordi det sto igjen vegger som kunne falle ned.

«Totalt ødelagt»

— De to øverste etasjene, der barnefamilien bodde, er totalskadet og helt nedbrent. Også førsteetasjen, der det bodde et besteforeldrepar, har store skader, sier Myklebust.

Politibetjenten sier at huset som sådan er «totalt ødelagt».

— I utgangspunktet tror jeg alt må rives, sier han.

Mistenker ikke noe kriminelt

Før kriminalteknikerne har kommet med tilbakemelding etter torsdagens undersøkelser, vet politiet ingenting om brannårsaken.

Men politiet mistenker ikke at brannen var påsatt.

— Det er ingen opplysninger som tilsier det.

— Om kriminalteknikerne overhodet er i stand til å finne en brannårsak på et så ødelagt sted, vil de få en viss oversikt over allerede etter torsdagen, sier Myklebust.

Oppblussing ga større skader

Brannen som startet tredje juledag, blusset også opp igjen. I brann «nummer to» ble det større skader på garasjen som tilhører huset.

Den oppblussede brannen gjorde også at skadene på første etasje, som fra før hadde vann- og røykskader, ble enda mer omfattende.

Beboerne i huset var så preget av brannen at politiet har vært varsomme med å kalle dem inn til avhør.

Har begynt med avhør

— Vi har snakket med noen av beboerne, men de var så påvirket av dette at vi har tatt det rolig, sier Myklebust.

De som oppdaget brannen, er ennå ikke formelt avhørt. Politiet snakket med dem på stedet samme kveld som det brant.

KRIMTEKNIKERE: En brann som blusset opp igjen, etterslokking og en nyttårshelg med lite bemanning. Det er årsakene til at kriminalteknikere først i dag, torsdag, var på plass i brannruinene i Fana. Huset betegnes som «totalt ødelagt». Brannårsaken er foreløpig ukjent, og på grunn av de omfattende skadene kan den også bli vanskelig å finne.
LEIF GULLSTEIN