De to bilene med i alt fem personer satt fast mellom de to rasene siden seint i går kveld, men det har gått greit med dem, opplyser de til Aftenbladet.

Familien Kleivland skulle til hytta på Seljestad. De bor på Jørpeland. Litt før halv ti i går kveld ble de stoppet ved det ene raset. De sto der en time. Da de snudde, var det også rast ute lenger nede i dalen.

— Vi var ikke redde da, men når jeg tenker på det nå, var det litt skummelt. Vi så jo ingenting, så det kunne rast hvor som helst, sier Jostein Kleivland.

Begge bilene sto parkert i Botnen i natt. Familien Kleivland hadde både mat, data og kryssord med seg.— Vi har det kjempefint, her er ingen dramatikk, sier mor Jette.

— Litt trangt, sier datteren Frida.

— Men heldigvis er det mildvær, smiler Jostein.

Kom først

Jakob Thomasgaard (7) og pappa Geir kom først til rasstedet. De hadde ikke mat med, men fikk frokost fra den andre bilen.

Alle fortsetter på vei til vinterferie når de slipper ut i dag.

— Har vi ventet så lenge, klarer vi tre timer kjøring, sier Geir. De er på vei til Jakobs farmor i Odda.

De hadde en grei natt i bilen, men som pappa Geir sa; de har sovet bedre tidligere.

— Vi har hatt god kontakt med politiet hele natten og er i god form, sa Geir Thomasgaard til Aftenbladet, like før de kjørte ut av rasområdet.

Skulle nordover

De to bilene skulle med andre ord nordover, men der er det fortsatt stengt.

— Geolog har vært på stedet. Entreprenører får ikke begynne oppryddingen i det nordligste raset på grunn av fare for nye ras, sier vaktoperatør Roger Lemme i Statens vegvesen i 12.30-tida torsdag.

Med andre ord vil bilene måtte dra et stykke tilbake for å fortsette turen.

HER GIKK RASET: Klokken tolv var raset nesten ferdig ryddet på sørsiden.
HILDE MOI