— Jeg har ikke så dårlig samvittighet overfor deg, du er en ressursperson og klarer å gi beskjed, sier hun med et varmt smil til den unge mannen.

Denne formiddagspraten hjemme hos Nils Johan i Dreggen tar hun på fridagen sin. Her er et menneske hun virkelig setter pris på.

Nils Johan Hauge Husøy trenger hjelp til det meste - både personlig stell og husarbeid. Han merker tilstrammingen som har skjedd i hjemmetjenestene.

— Hjemmehjelpen er innom en halv time en gang i uken. Det blir å spurte over gulvet. Det er ikke deres feil, tiden er så knapp. Jeg må minne dem om ting som skal gjøres, selv har de ikke tid til å se etter. Det kan ikke være kjekt, for de har jo lyst å gjøre en god jobb, sier han.

— Er hjelpen du får blitt dårligere etter omorganiseringen?

— Jeg får den hjelp jeg trenger, men tendensen går i feil retning. Alt handler om å bruke kortere tid, i stedet for å sette søkelyset på menneskene og kvalitet i tjenesten, sier Nils Johan Hauge Husøy.

MERKER TIDSPRESSET: - Det å sette seg ned og ta en skikkelig prat er også sykepleie. Det handler om å forebygge kriser ved å se og observere pasientene, sier hjemmesykepleier Bente Fløisand-Larsen. Nils Johan Hauge Husøy merker at tidspresset øker i hjemmetjenestene. <br/>Foto: TOR HØVIK