Trippelkollisjonen skjedde like klokken 08.50 ved Damsgårdstunnelens vestlige utløp. Odd Sverre Oma (26) satt da alene i sin mørkeblå Volvo 460, og ventet på å slippe gjennom bompengestasjonen ved Lyngbø. Før han registrerte hva som skjedde, smalt det.

Jan M. Lillebø

Pløyet midtrabatten

En ung mannlig bilist, som kom ut av tunnelen i motsatt kjøreretning på riksvei 555, mistet veigrepet på glatten. Han pløyde buskene i midtrabatten, før han smalt inn i de to bilene som sto foran bompengestasjonen.

— Bilen min sto jo nærmest stille da det smalt, gudskjelov. Det går jo ikke veldig fort på den tiden av døgnet, med masse biler som skal gjennom bommen, sier Oma til bt.no.

Til alt hell blir verken han eller noen av de andre involverte skadet i trippelkollisjonen. Men de tre bilene er godt smadret:

  • Bilen som hadde passert midtrabatten, ble liggende veltet på siden, og hadde omfattende skader. Frontruten var knust, og bilen ble tauet vekk av et bilbergingsselskap da bt.no var på ulykkesstedet ved 09.30-tiden onsdag morgen.
  • De to bilene som sto stille i køen foran bompengestasjonen, fikk frontene trykket inn. Panseret ble trekkspill-formet, og noen av rutene ble knust.

— Det er jo ikke så mye å gjøre med. Nå får jeg vel bare få den til et verksted, og taksere skadene, sier Oma til bt.no.

Refleksvest

Før han kom seg ut av Volvo-vraket, husket han å ta på seg refleksvesten, som er standard sikkerhetsutstyr i den svenske bilen.

— Det var jo masse biler overalt, og jeg var litt redd for at jeg kunne bli truffet av en noen andre biler, forteller 26-åringen.

Til daglig jobber han i marinen. Denne onsdagen skulle han opp i muntlig eksamen i fysikk grunnfag ved Universitetet i Bergen.

— Det er ikke noen fare. Jeg rekker eksamen med god margin. Jeg må bare finne noen som kan kjøre meg inn til byen, sier 26-åringen.

Se bildene fra ulykkesstedet og intervju med Odd Sverre Oma på Nyhetene på TVHordaland kl. 17.30 i ettermiddag.

TRIPPELKRASJ: Bilen, som her ligger veltet i veibanen, mistet veigrepet og krysset midtrabatten på riksvei 555 midt i morgenrushet onsdag. Deretter smalt han inn i to biler som sto i kø foran bompengestasjonen på Lyngbø.
Foto: Knut Strand