• Alt skjedde så momentant. Båten gikk ned på minutter, forteller 74-åringen fra Askøy som gjorde et heltemodig forsøk på å redde kameraten, 73 år gamle Torvald Karlsen. Fiskeren er fortsatt savnet.

Det var i 09.30-tiden i formiddag at den pensjonerte fiskeren fra Fromreide på vestsiden av Askøy oppdaget at fiskebåten til Torvald Karlsen var i ferd med å synke utenfor Langøytangen.

Dramatisk redningsforsøk

Mannen skyndte seg for å komme den synkende båten til unnsetning. Der fikk han bundet et tau til baugen på den 26 fot store fiskebåten, men like etter sank den. 74-åringen måtte gi slipp på tauet for å unngå å bli dratt ned selv.

— I løpet av få minutter var båten forsvunnet i dypet. Jeg fikk ikke sett hvem som var om bord, men jeg så at det var fersk fisk og mye redskaper på dekk, forteller 74-åringen. Først etterpå oppdaget han at fiskeren som forliste var en gammel kjenning.

Politiet fant ut at båten tilhører 73 år gamle Torvald Karlsen, som dro ut for å trekke garn tidligere på dagen. Mye tyder på at 73-åringen ble med båten ned i dypet.

Søker med miniubåt

— Vi vet nå at en 26 fots båt med en person om bord er savnet, fortalte operasjonsleder Rasmus Eikemo ved Hordaland politidistrikt til bt.no tidligere i dag.

Et helikopter og dykkere ble sendt til åstedet etter forliset. I tillegg er redningsskøyten "Øyvind Lorentzen" på stedet. Båten ligger på 100 meters dybde.

I ettermiddag ankom marinefartøyet KNM "Tyr" for å søke med miniubåt.

Politiet vet ikke hvorfor 73-åringens fiskebåt plutselig sank. Det var fint vær og relativt stille da forliset skjedde.

Nytt søk i morgen

Søket etter den savnede ble avsluttet ved 20-tiden i kveld, uten resultat.

Søket vil bli gjenopptatt når det blir lyst torsdag morgen. Politiet anser muligheten for å finne 73-åringen i live som svært liten.