• Arbeiderpartiet har et kommunikasjonsproblem. Det er ikke sant at vi har løpt fra våre gamle ideer, sier Pål Berrefjord.

MARIANNE RØISELAND marianne.roiseland@bt.no

Han er femtekandidat på stortingslisten til Hordaland Ap.

Nedtur for Arbeiderpartiet er også en nedtur for Pål Berrefjord personlig. Akkurat nå er ikke hans muligheter for plass på Stortinget etter valget så veldig store.

— Alle i partiet er fortvilet over de dårlige meningsmålingene, sier Berrefjord.

Han er ikke begeistret for analysen partiveteranene August Rathke og Anna Elisa Tryti gjorde av partiet i Bergens Tidende lørdag.

— Arbeiderpartiet er ikke blitt mer høyrevridd. Vi har de samme målene for samfunnet i dag, som vi hadde da partiet ble stiftet, sier Berrefjord.

Nye løsninger - Det er virkemidlene vi har endret. De må vi hele tiden endre fordi verden rundt oss forandres, sier femtekandidaten.

Han mener Arbeiderpartiet holder fast ved solidaritetslinjen som er selve grunnverdien i partiet.

— Tidligere hadde vi en stor arbeiderklasse med mange som hadde det vanskelig, og noen få som hadde det veldig bra. Nå er situasjonen omvendt. De fleste har det bra, mens noen få har det vanskelig. Jeg frykter at dette blir et valg der en kun er opptatt av skattelettelser, og ikke av å løse problemene for dem som har det vanskeligst, sier Berrefjord.

Kommunikasjonsproblem Han mener årsaken til partiets fall på meningsmålingene først og fremst er et kommunikasjonsproblem. Partiet makter ikke å fortelle folk om alle de gode tingene Ap har gjort og gjør for folk. Å forklare hvorfor en ikke kan pøse ut penger fra oljefondet er heller ingen lett oppgave.

— Jeg tror ikke folk får med seg hvorfor vi vil ha et høyt skattenivå og holde igjen på bruk av oljepenger. Det er ikke fordi Arbeiderpartiet er griske, men fordi vi vil ha et godt velferdstilbud til alle over tid, sier Berrefjord.

Han anbefaler partiets elite å reise land og strand rundt i valgkampen for å treffe folk ansikt til ansikt.