På andre dag av rettssaken mot den overgrepstiltalte misjonæren, fortsatte en nå 22 år gammel mann sin forklaring. Overgrepene mot ham skal ha begynt bare uker etter at misjonæren kom til Argentina i 2001, da gutten var 13 år.

— Misbrukt 2-3 ganger i uken I dag forklarte han seg om gjentatte og grove overgrep. I bevisopptaket blir 22-åringen, som gjentatte ganger skal ha blitt voldtatt av eks-misjonæren i perioden 2001-2005, spurt om hvor ofte den seksuelle omgangen skjedde.

— Nesten hele tiden, nesten alltid, svarer 22-åringen.

Aktor, statsadvokat Gert Johan Kjelby, refererer da til en politiforklaring som gutten har gitt tidligere.

— Der forteller du at det var seksuell omgang to-tre dager per uke. Stemmer det, spør Kjelby i bevisopptaket.

— Ja, svarer 22-åringen kort.

- Hjemme hos misjonæren Den tiltalte misjonæren kom til Argentina i 2001. Da bodde gutten på et barnehjem tilknyttet misjonærens menighet, sammen med syv søsken.

Den nå 22 år gamle mannen, som var 13 år da misjonæren kom til Argentina med familien, forklarer at han var på hyppige overnattingsbesøk hjemme hos misjonæren. Det var også under et overnattingsbesøk den første seksuelle tilnærmelsen skal ha kommet.

22-åringen har ifortalt om stadig grovere overgrep, der misjonæren brukte både fysisk tvang og trusler. Overgrepene skal ha skjedd både hjemme hos misjonæren, på et hotell og på ulike turer - blant annet en gang da misjonæren skulle lære ham å kjøre bil. 22-åringen er samtidig klar på at de alvorligste overgrepene som er nevnt i tiltalen begrenser seg til to tilfeller.

- Lurt, narret og sveket I et filmet politiavhør, som også ble vist retten i dag, sa 22-åringen dette om eks-misjonæren:

— Dette har vært veldig smertefullt for meg. Jeg føler meg lurt, narret og sveket. Vi var en lykkelig familie til han kom. Det gjør fortsatt vondt langt inn i sjelen.

«Dranker og fyllik»

Han mener misjonæren har ødelagt familien hans - og gjort ham selv til en «dranker og fyllik». Tiltalen mot eks-misjonæren omfatter også overgrep mot to av brødrene hans.

— Alle gjør narr av meg og kaller meg homse. Jeg får ikke jobber. Jeg og søsknene mine er spredt rundt. Hvis ikke han hadde kommet, ville vi blitt på barnehjemmet, fått oss utdannelse og blitt til noe. Nå er vi blitt noen idioter som slenger rundt i gaten.

Til slutt ble det så ille at gutten ville ta livet av seg.

— Jeg gikk opp i et tre, tok et tau rundt halsen og ville kaste meg ut. Jeg sa til meg selv: «Gud, hvorfor skjer dette med meg? Gud, hvorfor sendte du en sånn pastor til meg?»

Reddet av fetter

En fetter av gutten oppdaget ham oppi treet og fikk ham ned.

— Jeg visste da at jeg hadde mistet det å være mann, at det ikke ville bli det samme. Alt fordi det kom en sånn pastor, som ikke var noen pastor. Han var en misbruker av gutter, sa 22-åringen, som på videoavhøret tidvis gråter så kraftig at han knapt klarer å snakke.

— Han har tatt fra meg min verdighet som mann. Ikke noe sølv eller gull eller noe annet kan reparere det.

Ikke på noe tidspunkt turte gutten å fortelle noen hva som skjedde mellom ham og den norske misjonæren. 45-åringen er også tiltalt for overgrep mot to av brødrene hans og ytterligere to argentinske gutter.

— Jeg vil at han skal lide for alt han har gjort mot oss. Jeg burde være et lykkelig barn, men han har ødelagt livet mitt. Nå har jeg problemer i hele livet mitt, med alt jeg gjør. Siden overgrepene startet, har jeg hatt mareritt om natten, jeg så hans ansikt foran meg overalt.

«Du er min»

På et tidspunkt, etter at misjonærens kone dro hjem til Norge, skal han ha sagt at han ville gå fra konen og være sammen med den argentinske gutten.

— Da jeg sa at jeg likte jenter, sa misjonæren «Nei, du er min, du er min».

22-åringen beskrev eks-misjonæren som en «syk, gal person».

— Jeg ville bare at han skulle være en venn, en pastor som kunne gi meg råd.