Det sier Jorunn Simonsen og Gunni Iversen. Bt.no møtte dem utenfor blokken i Loddefjordveien 14 mandag ved lunsjtider. De to kvinnene bor i blokken, og ryddet rundt containeren som sto i fyll fyr natt til søndag.

— Bare om natten

Noen timer tidligere hadde politiet rykket ut til naboblokken. Det luktet svidd i gangen.

— Dette skjer jo bare om natten. Folk er vel ikke redde, men vi blir opprørte. Verst var det da det brant inni blokken vår, sier Simonsen.

Siden jul er det blitt meldt om 19 brann- eller branntilløp ved blokken deres.

— Det første vi tenker på når vi våkner, er jo om det har vært nye branner i løpet av natten, sier Iversen.

LUKTET SVIDD: Containeren sto i full fyr på parkeringsplassen utenfor Loddefjordveien 14. Mandag formiddag luktet det fortsatt svidd.
PER LINDBERG

Brannmelding 17, 18 og 19Bård-Tore Norheim er seksjonsleder for ordensseksjonen ved Bergen vest politistasjon. Han ber folk rundt Vestkanten om å passe på.

Lørdag kveld kom nemlig meldingen om at det luktet svidd i oppgangen i Loddefjordveien 4.

— Noen timer senere, klokken 00.43 natt til søndag, satte en eller flere fyr på et bosspann utenfor samme adresse. Og klokken 02.17 samme natt, brant det igjen, i en container ved Loddefjordveien 14. Vi ser svært alvorlig på disse sakene, sier Norheim.

19 BRANNUTRYKNINGER: Politiet i Bergen vest har registrert 19 branner eller branntilløp siden jul i Loddefjordveien.
SILJE KATHRINE ROBINSON (ARKIV)

Ber folk følge med — Tror dere at dette er rene guttestreker?

— Det kan være at det er ungdommer som står bak, men vi holder alle muligheter åpne for at det kan finnes andre svar, svarer Norheim.

Han ønsker ikke at det skal spres frykt blant beboerne, men mener de må følge svært nøye med på hva som skjer rundt boligene deres.

— Vi tror ikke at det tennes på for å starte en storbrann, men det kan bli alvorlig dersom det virkelig tar fyr. Vi er i området og følger med. Folk må også være oppmerksomme, for vi må sette en stopper for denne aktiviteten, sier Norheim.

Oppslag i gangen

- Hva gjør dere?

— Vi etterforsker, i tillegg til at vi er i området.

Politiet er svært interessert i tips og kan kontaktes på 55 51 85 00 eller 02800.

Borettslaget har hengt opp oppslag i oppgangene der de ber folk om å stenge dørene senest klokken 22.00.

— Det er viktig at alle passer på, sier Simonsen mens hun koster rundt den utbrente bosscontaineren.

- Flott borettslag

En nabo kommer forbi og skryter av de to kvinnene som rydder.

— Vi vil ikke bo et sted der bosset flyter rundt en utbrent container. Det er nemlig et flott borettslag å bo i, sier de to kvinnene.

De forteller at det er stille og rolig i og rundt blokkene rundt Vestkanten.

— Det var jo en del hendelser for noen år siden, men nå bor vi godt. Det eneste som plager oss, er disse brannene, sier Iversen.

OPPSLAG I GANGEN: Dette oppslaget henger i oppgangen i Loddefjordveien 4. Det er en påminnelse om at folk må stenge dørene og se etter brannstifter(e).
PER LINDBERG