Vitus Apotek Torgallmenningen, der Morken jobber, har ikke vært utsatt for falske resepter denne gangen. Men også her dukker det av og til opp kunder med resepter som vekker mistanke. Forrige episode var ved juletider.

— I en travel hverdag kan det glippe. Med moderne datautstyr kan folk lage ganske gode forfalskninger. Andre ganger oppdager du det med en gang. Men har du jobbet med noen tusen resepter, ser du det på småting, forklarer farmasøyt Helge Morken.

— For eksempel på papirkvalitet og oppsett. Er vi i tvil om resepten er ekte, ringer vi til legen og undersøker. Er den falsk, anmelder vi alltid saken.

Det er særlig B-preparater som Paralgin Forte og Valium som opptrer på falske resepter. Alle som skal ta ut A- og B-preparater (henholdsvis narkotiske og vanedannende medisin) må vise legitimasjon.

— Er det snakk om å hente for andre, krever vi fullmakt, samt legitimasjon både fra den som henter og den som skal ha medisinen, sier Morken til BT.

FALSK RESEPT: Det hender det dukker opp personer med falsk resept hos farmasøyt Helge Morken på Vitus Apotek Torgallmenningen. Hva slags kundetyper de er? - All slags folk, svarer Morken. <br/>Foto: HELGE HANSEN