Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Arne Økland, leder i Milde og Hjellestad grendalag, fortalte om flystøyen som plager beboerne i området. Grendalaget har på vegne av beboerne i området skrevet brev til fylkesmannen og bedt om tiltak som kan minske støyen fra Flesland.

Meldingene har haglet i kommentarfeltet på BTs Facebook-side. Også naboer på Hjellestad reagerer. Sigfinn Bartz-Johannessen er en av dem. Han har bodd i området i årevis.

— De visste hva de gikk til da de flyttet til Hjellestad, og det blir derfor idiotisk å begynne å klage på flystøy i etterkant, sier Bartz-Johanessen.

— Ikke enighet

På Facebook verserer kommentarer som «sutrete» og «dette måtte de da vite før de flyttet dit». Flere naboer tar også flyplassen og bomiljøet i forsvar.

«Som beboer på vakre Hjellestad i 14 år blir jeg nesten flau av å se dette bli en sak i media. Folk flest synes det er flott å bo nær sjøen, omgitt av vakre landlige omgivelser, kjenne på frihetsfølelsen man får av å bo utenfor sentrumsområdet, samholdet mellom gode naboer, og ikke minst trivselen er noen av de tusentalls av årsakene som veier opp for flystøy! Min oppfatning er at mange flere enn de som klager, heller synes vi er heldige som får bo i disse flotte områdene. Folk velger vel ikke å bygge drømmehuset sitt, og bo her i over flere generasjoner eller flytter tilbake i voksen alder uten grunn?» skriver en nabo.

Økland tar feil når han sier at det er bred oppslutning rundt klagebrevet som er sendt til fylkesmannen, mener Bartz-Johanessen.

— Jeg har snakket med flere av mine naboer, og har aldri opplevd at det har vært stemning for å klage på flystøyen tidligere. De aller fleste av oss er svært glad for å bo på Hjellestad, med den vakre naturen og fine beliggenheten, sier Bartz-Johanessen.

Han er vant til flytrafikken.

— Flyene er over huset 45 sekunder etter avgang fra Flesland.

- Aldri klaget

— Opplever du ikke flystøyen som sjenerende?

— Jeg har aldri vurdert å klage. Det er ikke verre enn at en må be folk holde tråden i telefonen når flyene kommer over huset. Stadig mer moderne fly betyr at de bråker mindre, og flyplassen er svært viktig for regionen.

Det er langt mer alvorlige ting på Hjellestad å engasjere seg i, mener han.

— Det er livsfarlige situasjoner daglig på veien inn til Hjellestad, samtidig som man vurderer å ødelegge hele området med en godshavn. De bør ta opp ting som er til det beste for de som bor her oppe, og ikke bagateller. Jeg blir forbannet når folk klager over noe så intetsigende som flystøy, sier Bartz-Johannessen.

— Sutrer ikke

Dagen derpå står grendalaget på sitt.

— Jeg synes ikke vi sutrer. Vi ber om enkle og vanlige grep som vil gi en markant støyreduksjon. Dette vil ikke bare komme oss som bor på Milde og Hjellestad til gode. Også beboere i andre områder som plages av støy vil oppleve forbedring, sier leder Arne Økland.

Økland blir ikke lei seg over alle de negative kommentarene til artikkelen som ble publisert i går.

— Men det overrasker meg litt at det er så mange som bryr seg. Folk har lett for å skrive stygge ting på nettet. Men mange har sikkert ikke lest hele artikkelen en gang og skjønner ikke hva saken faktisk gjelder, sier Økland.

Han mener tiltakene ikke vil ødelegge for utviklingen på Flesland.

— Vi snakker ikke om å sette flyene på bakken eller flytte flyplassen. Ingen må lide hvis Avinor gjennomfører tiltakene vi har foreslått. Grunnen til at vi har skrevet til Fylkesmannen er at vi fikk dårlig respons hos Avinor i første runde, sier Økland.