• Jeg har vært i Forsvaret i 27 år, men aldri sett noe liknende, sa kommandør Bernt Grimstvedt i retten i dag - og siktet til personalmappen til Trond Ramsland.

Grimstvedt, nestkommanderende ved KNM "Tordenskjold", vitnet i dag i Bergen tingrett i drapssaken mot marineoffiseren Trond Ramsland.

Overveldet

Kommandøren begynte på Tordenskjold 5. januar i år, og fikk umiddelbart en diger personalmappe på pulten. Mappen gjaldt Trond Ramsland. Grimstvedt ble overveldet over innholdet i mappen — og mengden dokumenter.

— Innholdet i mappen var usedvanlig. Jeg har tidligere sagt at Ramsland hadde fem disiplinærsaker gående samtidig. Det er usedvanlig uvanlig, sa kommandøren.

Han understreket imidlertid at opplysningene i personalmappen er taushetsbelagte, og at han ikke ville gå i detalj på dem.

Får ennå lønn

Etter å ha satt seg inn i saken, bestemte Grimstvedt seg for å permittere Ramsland. Først i en uke, deretter i fire uker.

Til sist ble Ramsland tilbudt avskjedspakke, som han godtok.

Den drapstiltalte offiseren har hele tiden nektet for at han ble permittert, senest i retten i dag.

Trond Ramsland er ikke bare tiltalt for drap - påtalemyndigheten ønsker også å fradømme ham retten til å jobbe i Forsvaret

— Ramsland trekker fortsatt full lønn. Ingen er skyldig før rettskraftig dom foreligger, forklarte kommandøren.

- En dyster person

En kollega i Sjøforsvaret beskrev tidligere i dag Trond Ramsland som "belærende, nedlatende og kranglete".

Orlogskapteinen delte kontor med den drapstiltalte kapteinløytnanten fra i fjor høst.

— Det var ikke noe "hei, god morgen, hvordan går det". Kommunikasjonen var langt dystrere enn som så. Trond var en dyster person, sa kollegaen.

Han beskrev videre kontorpartneren som "avmålt, kjølig - men korrekt".

FORKLARTE SEG: Kommandør Bernt Grimstvedt og aktor Randi Gabrielsen i retten i dag. <br/>MMS-FOTO: JAN STIAN VOLD