• Jeg er kjempefornøyd! Den lille pilten i taket sjenerer ikke i det hele tatt! Tvert om er jeg glad for at sprinkelhodet er der fordi det gir meg trygghet.

Egil Larsen (76) sier dette til Bergens Tidende. Larsen bor i en av de kommunale omsorgsboligene i Solheimslien 64 der boligsprinkling nylig er gjennomført. Det skjedde i forbindelse med at den tre etasjer høye boligblokken med 42 leiligheter ble rehabilitert.

Hver leilighet er utstyrt med en liten dings i taket i stuen, på soverommet og på badet. De ca. 5 cm store sprinkelhodene er så små at du knapt legger merke til dem oppunder taket. Og de er ikke egnet til å sjenere det visuelle inntrykket av leiligheten.

— Jeg er tillitsmann for beboerne i blokken, forteller Larsen. - Personlig synes jeg vi nå har fått et alle tiders hus og er kjempefornøyd med å bo her. I blokken bor mennesker med ulike forutsetninger for å hjelpe seg selv i en krisesituasjon, for eksempel hvis det oppstår brann. Mange må ha hjelp hvis det begynner å brenne i leiligheten. At vi nå har fått boligsprinkling som både slokker brann og samtidig varsler brannvesenet, gir oss trygghet. Derfor er det et viktig anlegg vi har fått installert, sier Larsen.

— Er sprinkelhodene oppunder taket sjenerende?

— Nei, den lille pilten i taket sjenerer ikke i det hele tatt. Tvert imot gir den meg trygghet. Den er bevis på at vi er godt sikret mot brann, sier Larsen. Han forteller at i tillegg til boligsprinklingen, er hver leilighet utstyrt med et brannslokkingsapparat.