• Et gjennombrudd i kampen mot terror, mener Støre.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og statsminister Jens Stoltenberg mener drapet på Osama bin Laden er et gjennombrudd i kampen mot internasjonal terrorisme.

— Jeg berømmer den amerikanske aksjonen som ledet til det dødelige angrepet mot Osama bin Laden, uttaler Støre til NTB mandag morgen.

Utenriksministeren peker på at Osama bin Laden sto ansvarlig for noen av de verste handlinger i vår tid, der angrepene i USA 11. september 2001 skiller seg dramatisk ut.— Hans død vil svekke terrornettverket al-Qaida. Likevel vil trusselen fra al-Qaida-nettverket bestå. Det er en fragmentert organisasjon som har vist evne og vilje til å bruke terror mot sivile i sin kamp. Osama bin Laden har neppe vært den sentrale kraften i nettverket de siste årene, men hans lederrolle har likevel vært betydelig, sier Jonas Gahr Støre.

Det samme mener statsminister Jens Stoltenberg.

— Bin Laden har vært ansvarlig for noen av historiens verste terrorhandlinger med tap av tusener av menneskeliv som følge. - Jeg er tilfreds med at Osama bin Laden endelig er blitt funnet og ikke lengre vil kunne fortsette sin terrorkampanje, sier han.

Han understreker at kampen mot terrorisme likevel ikke er vunnet.

— Vi har alle et felles ansvar for å fortsette å bekjempe internasjonal terrorisme, sier statsministeren.

Les også: