• Åh Gunn! Tenk at vi har blitt kjendiser.Etter å ha sittet fast en drøy time i overvannsrennen i Nordnesparken er dachsen Gunn endelig gjenforent med matmor. Garp og Smutt kikker misunnelig på kjendissøsteren.

Verken matmor Aase Heltveit eller Gunn ante noe om at formiddagsturen i Nordnesparken skulle ende i kjendiseri i dag.

Like før klokken 12 var Aase på tur i Nordnesparken med hundene Garp, Smutt og dachsen Gunn da hun glapp båndet til sistnevnte. 11 måneder gamle Gunn er kjent som en vilter pike og så straks sitt snitt til å smette inn i overvannsrennen, som gikk under en gangsti. Der ble hun sittende fast.

— Jeg hadde innstilt meg på å miste en hund i dag. Men jeg kom til å grave om jeg så skulle gjøre det selv, forteller Aase.

Både politi og brannvesen rykket ut på den dramatiske redningsaksjonen, som varte i en drøy time. Taket på rennen sto lenge i fare for å rase sammen.

Etter hvert samlet det seg en stor tilskuerskare av journalister, fotografer, tv-folk og etter hvert en barnehageflokk, som fulgte spent med. Like før klokken 13 kikket et bustete hode ut av hullet, som brannmennene hadde svettet frem.

— Åh, Gunn! Tenk at vi har blitt kjendiser. Det hadde vi ikke trodd, sa en lykkelig Aase mens Gunn vred seg vilter og fornøyd i armene hennes.

Timen i røret var fort glemt da Gunn så dagens lys igjen. Sjelden har dachsen fått så mye oppmerksomhet på en formiddagstur. Bundet til gjerdet like ved sto Garp og Smutt og fulgte slukøret med.

— Jeg tror i alle fall Garp er misunnelig, bekreftet Aase.

Gunn hadde ikke vært mer enn noen minutter ute i dagen igjen da hun hoppet fra matmors armer og løp til inngangen av rennen igjen.

Noen lærer aldri av sine feil. Eller vet hva de skal gjøre for å få medieoppmerksomhet. Gunn har absolutt star quality.

LYKKELIG GJENFORENING: Gunn bar slett ikke preg av å ha tilbrakt en drøy time av formiddagen under jorden Hun nøt oppmerksomheten og viftet begeistret med halen da hun endelig var i matmors armer igjen.<br/>FOTO: HEGE HAMMERSLAND